Vrienden van Gulden: Lid worden?

Een paar maanden geleden is het idee geopperd om een Vrienden van Gulden vereniging op te richten. In een poll werd daar positief op gereageerd en is men het plan verder gaan uit ontwikkelen. Op beide Gulden Slacks is er nu een mogelijkheid om aan te geven of men ook inderdaad lid zou willen worden. Bij genoeg aanmeldingen kunnen dan de laatste stappen in het proces gezet worden en o.a. een vereniging opgericht worden.

Maar eerst even: wat is – of zijn-  Vrienden van Gulden?

Vanuit de Gulden community was er al langer de roep om marketing bijvoorbeeld. Dit is een steeds terugkerende wens, net zoals een groene blockchain en ontwikkeling van bestaande en nieuwe projecten. Het idee is dit stap voor stap te gaan realiseren met de Vrienden van Gulden leden.

Masterplan

Om de Vrienden van Gulden te kunnen beginnen is er een masterplan opgezet. Hiermee wordt het ook gelijk duidelijk wat er van de leden verwacht wordt. 

De keuze is daarbij gevallen op shares:

Elke share kost 15 euro per maand en zal als volgt verdeeld worden :

  • 10 euro aan Gulden wordt aangekocht bij de BV en uitbetaald aan de shareholder.
  • 1 euro ter steun voor de BV / Centure (de reeds ingevoerde 10% opslag)
  • 1 euro voor kosten vereniging en transacties.
  • 1 euro bomen planten t.b.v. een nog groenere blockchain via Trees for All.
  • 2 euro t.b.v. opbouw marketing pot voor Gulden / Blockhut.

Voor het innen en beheren van euro/crypto is het noodzakelijk om een vereniging op te zetten, de kosten hiervoor zullen voorgeschoten worden door het (nog te vormen) bestuur.  Om het plan verder uit te werken en te laten slagen zegt men een minimale toezegging nodig te hebben van 100 shares per maand gedurende minimaal 1 jaar + de goedkeuring van een notaris om crypto uit te betalen.

Kortom: Voor 15 euro maandelijkse inleg krijg je 10 euro aan Gulden in je wallet en ondersteun je met 5 euro per maand de promotie en ontwikkeling van het project. 

Meer info op www.vriendenvangulden.nl

Het bericht Vrienden van Gulden: Lid worden? verscheen eerst op GuldenBites.com.