Vooruitblik 2020

Door Rijk Plasman, CEO Gulden BV. 

Begin van het jaar is altijd een fijne periode, de minder productieve dagen zijn voorbij en het is weer tijd voor actie. Alhoewel echt veel minder productief waren mijn dagen niet… Ik ben altijd wel met crypto bezig, het is gewoon te interessant en kansrijk. Voor de massa lijkt het op z’n gat te liggen, maar er is juist ontzettend veel beweging en dit is wanneer de kansen ontstaan. 6 jaar geleden was er ook zo’n moment, toen begon ik met Gulden.

Gulden gaat nu het zevende jaar in, dat maakt het een van de oudere cryptocurrencies. Maar alleen op het gebied van leeftijd. Wat betreft techniek is Gulden volwassen geworden, maar ook efficient en capabel. De basis is bijna klaar, fase 4 van het Witness project wordt in het eerste kwartaal afgerond. Sigma draait beter dan we hadden kunnen bedenken, we hebben minen toegankelijker gemaakt en de blockchain nog veiliger. Gulden is klaar voor grootschalig gebruik. Dus wat nu?

Het Gulden project heeft vorig jaar nog een grote verandering doorgemaakt. Waar ik voorheen de richting bepaalde, is dat nu de Gulden adviesraad die de community vertegenwoordigt. De decentraliteit van de blockchain komt nu ook terug in de rest van het project. Deze adviesraad heeft een capabel en loyaal ontwikkelingsteam tot haar beschikking. Ook in 2020 (en 21,22,23…) blijven wij aan Gulden bouwen, maar wat we bouwen ligt nu in de handen van de community. Ik vond dit zelf best een lastige verandering, omdat het betekende dat ik mijn visie aan de kant moest schuiven en dat was soms best frustrerend. Inmiddels besef ik dat dit is wat Gulden nodig heeft om verder te kunnen groeien. Niet de visie van 1 persoon, maar die van een hele community. Ik ben ervan overtuigd dat dit hele mooie dingen gaat opleveren.

Ik ben altijd bezig geweest met gebruiksgemak, verbeteren, toegankelijk maken van nieuwe technologieën en ben altijd op zoek naar kansen op dat gebied. En juist in crypto zijn er zoveel kansen. Het zit in mij en ik kan niet stil zitten. In 2020 ga ik die kansen aangrijpen, gebruikmakend van alles wat ik heb geleerd en samen met de bijzondere mensen die ik heb leren kennen dankzij crypto. Een tweede avontuur, want ook de eerste blijft in volle gang. Binnenkort zal ik er meer over toelichten, maar je mag me natuurlijk al benaderen als je je talent wil inzetten.

Het is 2020. Wees open-minded en positief, we leven in een fantastische tijd.

Het bericht Vooruitblik 2020 verscheen eerst op GuldenBites.com.