Treurig nieuws en een sprankje hoop

Om maar met het slechte nieuws te beginnen. De Munt blockchain is vastgelopen. Dit werd veroorzaakt door een zeldzaam voorkomende bug in de nieuwe Witness-Synch module. Blijkbaar treedt het alleen op als er weinig witness accounts en miners actief zijn op het netwerk. Het resultaat is dat de blockchain forkt, zoals dat heet, en er allerlei parallelchains ontstaan, waardoor de hele boel uiteindelijk vastloopt. De community heeft nog geprobeerd om naar een bepaald block terug te gaan en een aantal sidechains te omzeilen om zo weer op het juiste pad te komen, maar de bug is te hardnekkig momenteel. 

Onze oud-developer Malcolm is al een tijdje niet meer in dienst van Centure en heeft ander baan aangenomen. Hij heeft nog geprobeerd in zijn vrije tijd om ons te helpen, maar aangegeven dat er teveel tijd in gaat zitten.

Opgeven dan maar? Tja, zou kunnen. Of iemand anders inhuren, de code is immers openbaar en iedereen zou door mogen gaan met het ontwikkelen van Munt. 

De community is bij Rijk te rade gegaan en die heeft mogelijk een oplossing. 

De Florin code is een tijd terug op basis van de destijds Gulden geheten blockchain ontwikkeld. Deze kent alleen onderhoud en geen nieuwe fratsen. Daardoor is deze stabiel gebleken. Rijk geeft aan dat we deze blockchain mogelijk kunnen gebruiken om een nieuw begin te maken. Een nieuwe munt. En waarom dan ook niet gelijk onze oude naam terug. Juist! 

Om het kort te houden, er wordt gewerkt aan een nieuwe Gulden. 

Om dit te bekostigen, immers developers kosten geld, komt er binnenkort een pre-sale voor de nieuwe Gulden. Houders van Munt kunnen dan, als men nieuwe  Gulden zou willen hebben, een voucher krijgen voor het omzetten van een aantal (niet alle) Munt naar Gulden. 

Een en ander zal binnenkort wel duidelijker worden, ondertussen gaan wij hier aan de slag om deze GuldenBites website stap voor stap weer om te turnen naar Gulden. 

Het bericht Treurig nieuws en een sprankje hoop verscheen eerst op GuldenBites.com.