Phase4 Release volgorde

Het Gulden-project verbetert continue de bruikbaarheid en onderliggende technologieën. Technologieën die de meeste gebruikers niet zullen zien, maar zoals bij de fundamenten van een huis, wel hard nodig zijn om op te kunnen bouwen.
Sommige van de verbeteringen zijn kleine stapjes zoals bij de meer recente app-updates, maar de aankomende Phase4-release is dat niet. Deze is een grote stap die de essentiiele structurele integriteit van de Gulden blockchain gaat versterken en een aantal nieuwe features zal introduceren. Anders gezegd, het maakt de blockchain nog toekomstbestendiger en in staat om nog zwaardere lasten te tillen en te voldoen aan de hoge eisen van een globaal monetair betalingssysteem. Daarnaast ondersteunt het elke andere toekomstige use case die men zou willen ontwikkelen. Wellicht ten overvloede, maar Gulden is niet alleen een betalingsoplossing, het is ook een zeer efficiënte en veilige blockchain die ook voor andere toepassingen dan enkel betalen geschikt is.

Nieuwe functies

Phase4 is niet alleen een technische update, maar zal ook een heleboel nieuwe mogelijkheden bieden voor mensen met een witness rekening. Daarnaast zal Phase4 de blockchain opmerkelijk slanker en efficiënter maken. Meer informatie is te lezen in dit artikel over de witnessveranderingen.

Release volgorde

-Beta release: Vanavond (alleen voor gevorderde gebruikers, zie Guldencom.slack.com #testnet voor meer info)
-Eindrelease: Maandag 23 maart 16.00 uur. Vanaf dit moment kunnen de nieuwe wallets worden gedownload, geïnstalleerd en gebruikt, maar de nieuwe toepassingen worden later geactiveerd. Mobiele wallets zullen automatisch de update ophalen via hun respectievelijke App Stores. 
-Activering, 4 april 18.00 uur (ongeveer, vanwege automatische activering op een bepaalde blokhoogte).

Alle gebruikers kunnen van 24 maart tot uiterlijk 4 april hun apps upgraden. Daarna zal de nieuwe blockchain actief worden en moeten de miners en witness gebruikers op de nieuwe chain zitten als ze geen beloningen willen missen. Maak je geen zorgen als je als normale gebruiker te laat bent, update gewoon de wallet op elk gewenst moment en je kunt doorgaan met het maken van betalingen.

Het bericht Phase4 Release volgorde verscheen eerst op GuldenBites.com.