Gulden wordt Munt

Op 3 oktober 2022 verandert de naam van Gulden naar Munt. Heb je nu 1000 Gulden, dan heb je straks 1000 Munt. Je hoeft daarvoor alleen de Munt applicatie te installeren. De Munt applicatie is op 3 oktober beschikbaar op Munt.org en is gewoon zoals altijd over de oude installatie (van Gulden) heen te installeren. Robby showt alvast het nieuwe Munt logo:

Ook de Gulden blockchain gaat van naam veranderen en heet voortaan Munt blockchain. Zover zo goed, maar er is meer nieuws…

NFT’s

Op de Munt blockchain worden straks NFT’s gelanceerd. Maar ook andere tokens worden -eindelijk- mogelijk gemaakt. De technologie hiervoor was er al in de basis, maar door financiële tegenslagen kon dit niet eerder verder uitgewerkt worden. Nu er een kapitaalinjectie van -momenteel- 200’000 euro door investeerders is opgebracht, kon men verder met het uitwerken van de diverse plannen. Gulden, c.q. Munt krijgt hiermee een toekomst met meer utility, zoals dat zo mooi heet in de crypto wereld. Daarnaast zal er verder aan de dex gebouwd gaan worden waarop de NFT’s verhandeld kunnen worden. De transactiekosten worden daarbij uiteraard in Munt afgerekend. Anders gezegd: Wil je op de dex (decentrale exchange) in NFT’s of andere munten gaan handelen, heb je Munt nodig. Gehoopt wordt dat Munt hierdoor meer gebruikt gaat worden.

En Gulden dan?

De naam Gulden verdwijnt gelukkig niet. Velen hebben daar nog altijd een emotionele band mee. Hoe fijn was het om die kleurrijke biljetten in handen te hebben, zo anders dan onze huidige eurobiljetten.

Maar niet getreurd, door de huidige NFT technieken komen ze terug. Niet als fysiek biljet uiteraard, maar als genummerde en gelimiteerde NFT afbeeldingen.

De Gulden app moet straks de beleving van cash geld terug brengen. Swipe de biljetten alsof ze fysiek zijn. Reken een product van 9,95 af met een 10 Gulden biljet en ontvang 5 cent wisselgeld terug. Zoals in de goede oude tijd, maar met NFT technologie van nu.

Gulden draait dan vanaf het tweede kwartaal van 2023 naast Munt op de decentrale Munt blockchain. Er worden maximaal 10 miljoen Gulden NFT biljetten en muntjes uitgegeven. Kijk hier hoe je ze alvast kunt aanschaffen.

 

Het bericht Gulden wordt Munt verscheen eerst op GuldenBites.com.