Gulden Adviesraad verslag

Aanwezig: Rijk, Robby, Paul, Annemieke, Nick, Bart, Onno, Jaap
Afwezig: Matthias, Marc

Vergadering werd gehouden met live (audio) publiek op Clubhouse

Max. supply van Gulden
In een open discussie is breed gesproken over de maximale supply van Gulden. Er zijn verschillende opties besproken. Vooralsnog is er geen keuze gemaakt. De GAB gaat intern overleggen en meer onderzoek doen naar de verschillende opties die er zijn. Wanneer hier nieuws over is, zal de community via de gebruikelijke kanalen op de hoogte worden gebracht. De GAB adviseert de community ook zelf meer discussie te voeren over dit onderwerp.

Voortgang ontwikkeling Witness Sync
Witness Sync, een andere unieke functie van Gulden die mogelijk is dankzij het PoW2 systeem, nadert de test-fase. Met Witness Sync zal het synchronisatieproces van alle Gulden wallets sneller verlopen. In het geval van de volledige Gulden wallet, zal de synchronisatietijd gemiddeld bijna 200 keer sneller zijn. Testnet van Witness Sync zal in de komende week (week 13) worden uitgerold. Als er geen grote bugs of problemen zijn, kan Witness Sync volledig live gaan in 2 tot 3 weken.

NFTs op de Gulden blockchain & marketing
Er is niet veel extra informatie die we publiekelijk kunnen bespreken over de NFT’s op de Gulden blockchain. De ontwikkeling zal starten zodra Witness Sync live is en correct werkt.
Bij Gulden’s unieke benadering van NFT’s zal marketing een belangrijk aspect zijn. De use-case ervan verkoopt zichzelf. Wanneer er meer info is over hoe dit een grote rol gaat spelen, zal dit gedeeld worden.

Paper Wallets
Een marketing voorstel, door één of een paar leden van de Gulden gemeenschap, is om coupons, of papieren portemonnees, rechtstreeks vanuit de Gulden portemonnees te kunnen maken. De GAB is het erover eens dat dit een leuke functie en/of toevoeging zou kunnen zijn, maar dat het geen prioriteit heeft boven de andere lopende ontwikkelingen. Zodra Witness Sync en NFTs op de Gulden blockchain zijn ontwikkeld, zal dit onderwerp opnieuw op de agenda staan.

Litebit.eu delist Gulden
Op 15 maart 2021 stuurde Litebit een e-mail uit naar al hun gebruikers dat Gulden van het platform zou worden geschrapt, samen met een heleboel andere projecten.
Zowel de GAB als het Gulden ontwikkelingsteam zijn niet bang dat andere brokers of exchanges Gulden delisten. Litebit.eu is een bedrijf met hun eigen userbase en platform, en elk bedrijf heeft het recht om te doen wat ze willen doen met hun platform en hun gebruikers. Zoals gebruikelijk bij Gulden, gaan we gewoon door. Waar er 1 deur dicht gaat, gaan er anderen open.

Blockhut.com DEX exchange
Aangezien de GAB heeft goedgekeurd prioriteit te geven aan de ontwikkeling van NFTs op de Gulden blockchain boven al het andere, is de ontwikkeling van de DEX nog niet begonnen. Echter, de (waar nodig) gedecentraliseerde marktplaats, waar de NFT’s verhandelbaar zullen zijn tussen gebruikers, is een eerste stap in de richting van de ontwikkeling van de DEX.

Het bericht Gulden Adviesraad verslag verscheen eerst op GuldenBites.com.