Goedemorgen Bitcoin: les op de universiteit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin prijs op $21.000, ruim $650 miljoen aan liquidaties op futuremarkt

De prijs van bitcoin schiet voor het eerst in lange tijd weer omhoog. De dagkoers van BTC kwam voor het eerst uit boven de grens van $21.000. Bitcoin startte 2023 met een koers rond $16.500. Inmiddels staat de prijs boven $20.000. Het is een prijs die we niet meer gezien hebben sinds de ineenstorting van FTX in november vorig jaar.

Column: Beurzen, bruinkool en bitcoins

Het was even geleden dat mensen in groten getale contact met me zochten met vragen over cryptovaluta. Of eigenlijk: over wat te doen met hun geld, rare muntjes of bitcoins. Echte paniek in de tent: iedereen die mij kent weet dat ik graag over de technische kant spreek, maar dat je bij anderen moet zijn als het over handel gaat.

Eén van de grootste universiteiten van Amerika leert studenten over Bitcoin

De Texas A&M universiteit, die met zijn 74.000 studenten tot de grootsten van de Verenigde Staten behoort, begint met het aanbieden van een vak over Bitcoin. Dit heuglijke nieuws werd op 13 januari bekendgemaakt door Korok Ray, die als professor verbonden is aan de Business School van Texas A&M.

Dit Nederlandse bedrijf ZNIP helpt je met jouw bitcoin

Er is een nieuw Nederlands bitcoin bedrijf dat helpt met verschillende zaken rondom (jouw) bitcoin. Wil je betere self-custody optuigen, of betalingen accepteren maar weet je niet hoe? ZNIP helpt daarbij!

“Wij willen dat mensen hun eigen infrastructuur draaien”

Dat is het motto van Marnix, Jos, Serhan en Ben. Samen zijn ze ZNIP gestart, een bitcoin adviesbureau voor de Nederlandse markt.

ZNIP is het loket voor particulieren en bedrijven die bitcoin in eigen beheer willen hebben.

“We hebben gekozen voor de naam ZNIP vanwege de associatie met de zeldzame vogel ‘snip’. Deze vogel stond vroeger afgebeeld op het 100 guldenbiljet.”

“Daarnaast staat de snip erom bekend zeer beschermend over haar nest te zijn. Dit leek ons ook mooi bij het concept van bitcoin zelfbeheer passen.”

Maar ook als je als ondernemer bitcoin betalingen wilt accepteren kun je bij het viertal terecht. In het artikel op Bitcoin Focus vertelt Jos over een recent bezoekje bij een Spaanse delicatessenzaak in Utrecht:

“Deze excentrieke Spanjaard mij vroeg of ik met cashgeld kon betalen. Pintransacties kostten hem alleen maar geld. Dit was natuurlijk een inkoppertje voor mij om over bitcoin te beginnen.”

In dit artikel lees je waarom zelfbeheer belangrijk is, welk advies het viertal geeft en op welke manier ze robuuste infrastructuur optuigen waarmee je bitcoin kunt accepteren. Een Raspberry Pi-node is niet geschikt, zo stellen ze.


The post Goedemorgen Bitcoin: les op de universiteit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.