Een nieuwe toepassing voor de Gulden blockchain?

Al sinds het voorjaar zoemen er geruchten rond over een nieuwe toepassing van de Gulden blockchain. Tot op heden wordt deze feitelijk alleen nog maar gebruikt voor de digitale Gulden valuta. Echter de GAB (Gulden Adviesraad) verkiezingen en het hiervoor registreren van de stemmen op de blockchain heeft bewezen dat er zoveel meer mogelijk is.

Dit wordt al langere tijd onderstreept door het Gulden Development Team. Ideeën genoeg, maar het ontbrak tot nu toe aan ondernemers die de potentie konden ontsluiten. Onterecht bijna want de voordelen zijn legio. Immers Gulden’s tweede generatie blockchain is snel, extreem veilig en daarnaast ook nog eens ecologisch verantwoord met een energie verbruik per transactie die vele malen lager ligt dan bekendere oplossingen. 

Dit terzijde is er nu dus een ondernemer die een toepassing aan het ontwikkelen is. En niet de minste. Er wordt een sociaal media platform opgetuigd op basis van de Gulden Blockchain. 

Waar we in huidige tijden continue geconfronteerd worden met nep nieuws en ook de bekende socials als Facebook niet erg secuur met privacydata omgaan, zou het een welkome ontwikkeling kunnen zijn om informatie en nieuws op een betrouwbare manier te registreren. Zodat nieuws dat door bijvoorbeeld de NOS uitgebracht, eenmaal geregistreerd op de Gulden blockchain, ook als zodanig tot de bron te herleiden is. 

Ook tweets van bijvoorbeeld Jack, de CEO van Twitter zouden dan op echtheid gecontroleerd kunnen worden, immers vandaag werd bekend dat zijn account gehackt was en er allemaal racistische teksten mee verstuurd waren.

De ontwikkelaars van het (nog naamloze) sociaal media platform hadden gehoopt dat het deze zomer klaar zou zijn, echter zoals dat met nieuwe technologie gaat, duurt het net even wat langer. Maar vandaag kon men dan toch een eerste doorbraak melden. 

Het eerste bericht is vastgelegd in de blockchain. Deze is op elk willekeurige Gulden blockexplorer in te zien, zoals bijvoorbeeld Dactual.com, en dus op echtheid te controleren!

Een releaseddatum, hoe het media platform gaat heten en wat de precieze mogelijkheden gaan zijn is nog onbekend, maar er worden duidelijk stappen gezet. 

Lees hier meer over het stemmen op de blockchain. 

Het bericht Een nieuwe toepassing voor de Gulden blockchain? verscheen eerst op GuldenBites.com.