Dit Nederlandse bedrijf ZNIP helpt je met jouw bitcoin

Er is een nieuw Nederlands bitcoin bedrijf dat helpt met verschillende zaken rondom (jouw) bitcoin. Wil je betere self-custody optuigen, of betalingen accepteren maar weet je niet hoe? ZNIP helpt daarbij!

ZNIP

“Wij willen dat mensen hun eigen infrastructuur draaien”

Dat is het motto van Marnix, Jos, Serhan en Ben. Samen zijn ze ZNIP gestart, een bitcoin adviesbureau voor de Nederlandse markt.

ZNIP is het loket voor particulieren en bedrijven die bitcoin in eigen beheer willen hebben.

“We hebben gekozen voor de naam ZNIP vanwege de associatie met de zeldzame vogel ‘snip’. Deze vogel stond vroeger afgebeeld op het 100 guldenbiljet.”

“Daarnaast staat de snip erom bekend zeer beschermend over haar nest te zijn. Dit leek ons ook mooi bij het concept van bitcoin zelfbeheer passen.”

Maar ook als je als ondernemer bitcoin betalingen wilt accepteren kun je bij het viertal terecht. In het artikel op Bitcoin Focus vertelt Jos over een recent bezoekje bij een Spaanse delicatessenzaak in Utrecht:

“Deze excentrieke Spanjaard mij vroeg of ik met cashgeld kon betalen. Pintransacties kostten hem alleen maar geld. Dit was natuurlijk een inkoppertje voor mij om over bitcoin te beginnen.”

In dit artikel lees je waarom zelfbeheer belangrijk is, welk advies het viertal geeft en op welke manier ze robuuste infrastructuur optuigen waarmee je bitcoin kunt accepteren. Een Raspberry Pi-node is niet geschikt, zo stellen ze.

Bitcoin Focus

Het hele verhaal met ZNIP lees je als premium artikel op Bitcoin Focus. Met de kortingscode WELKOMBIJFOCUS kun jij voor 1 euro voor een volle maand alle toffe verhalen (terug)lezen – waaronder dus dit interview met ZNIP – terwijl je drie keer per week nieuwe edities kunt lezen.

Oh, en er staat een serie voor de deur over een circulaire bitcoin-economie in de Filipijnen! Gebruik de code WELKOMBIJFOCUS bij het inschrijven op de premium-pagina en lees drie keer per week unieke content!

Bitcoin Focus – de nieuwsbrief voor Bitcoin Nederland.


The post Dit Nederlandse bedrijf ZNIP helpt je met jouw bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.