Desktop Wallet Sigma-Witness Update

Het is zover.

Op 16 oktober zal straks de Gulden blockchain overstappen van het Scrypt algoritme naar het eigen ontwikkelde en modernere Sigma. 
Dit maakt het voor iedereen thuis met een beetje moderne PC mogelijk om Gulden te creëren door te minen. Hierover in een later artikel meer.

Belangrijk

Belangrijk is, en zeker voor diegenen met een Witness rekening, om voor de  16de over te schakelen naar de nieuwe software. Daartoe kun je nu al reeds de laatste versie downloaden vanaf Gulden.com. Let wel, huidige versies vanaf 2.1.0.10 hebben een basis ondersteuning voor Sigma, maar nog niet de User Interface om ook echt dingen aan te zetten en in te stellen. Maar mocht je de komende weken niet meer kunnen updaten ivm vakanties of dergelijke en geen witness rewards willen mislopen, kun je nu dus al de laatste desktop wallet installeren. 

Activatie

Vlak voor de activatie van Sigma zal er een complete release uitgerold worden met alle functionaliteiten die nodig zijn om het minen aan te zetten.  
Je hoeft uiteraard niet te minen, het is net als Witnessen een optie. 

Rewards

De GAB (Gulden Adviesraad) heeft in de laatste vergadering besloten dat de mining rewards na activatie van Sigma op 50 nlg komen te liggen. Verder wordt het witnessen verhoogd naar 30 nlg per blok en de bijdrage aan het development fonds wordt 40 nlg. Het developmentfonds zal gebruikt worden om verder aan Gulden te kunnen bouwen.  
Per saldo worden er per blok dus 120 nlg gecreëerd. Iets meer dan voorheen, (in een ver verleden was dat zelfs 1000 nlg).
De verhoging heeft uiteraard ook invloed op de inflatie. Echter zoals bij crypto munten gewoon is, daalt de inflatie over tijd. Immers, de uiteindelijke hoeveelheid munten die in de komende tientallen jaren op de markt komen staat vast. 

Zodra prijs het toelaat zal de GAB evalueren of vanuit het development fonds ook marketing c.q. andere Guldenprojecten van derden ondersteund kunnen worden. 

Phase4

Het langverwachte Phase4 is een update die hierna nog gaat komen en staat dus los van Sigma. 

Het bericht Desktop Wallet Sigma-Witness Update verscheen eerst op GuldenBites.com.