CoinRequest kiest voor Nocks

CoinRequest, het Nederlandse cryptovaluta betaalverzoek platform, heeft met behulp van Nocks de iDEAL & SEPA betaalmethoden toegevoegd aan haar services. 

Betaalverzoek

De Gulden wallets hebben al reeds lange tijd de mogelijkheid om een betaalverzoek te versturen. De functie zit echter ietwat verstopt en kan alleen met Gulden overweg. Maar wat als de ontvanger geen Gulden heeft om het verzoek mee te betalen? 

Aan de andere kant zijn we inmiddels helemaal verslaafd geraakt aan het gebruik van Tikkies, een service opgezet door ABN AMRO. Echter de ‘hard core crypto die-hard’ zal graag alleen decentraal, dus zonder tussenkomst van een bank zijn financiële zaken willen afhandelen. En dat kan nu.

Met CoinRequest kunnen mensen nu een Gulden betaalverzoek sturen en de betaler de optie bieden desgewenst het bedrag te voldoen in Euro’s.

Gebruiksvriendelijk

Verzoeken versturen van valuta als Bitcoin is op dit moment een ingewikkeld en foutgevoelig proces. Bij betaalgegevens kopiëren en -plakken is de kans groot op menselijke fouten. Een QR code kan dit iets makkelijker maken, maar is in veel gevallen niet werkzaam als je maar één apparaat hebt. Je moet immers de QR code scannen met de camera van je telefoon. Ook is een QR code vaak alleen handig als de verzoeker en betaler fysiek bij elkaar in de buurt zijn.

CoinRequest lost deze problemen op met een gebruiksvriendelijke en snelle methode. Stuur via het CoinRequest platform een betaalverzoek; en de ontvanger van het verzoek betaalt met zijn gewenste betaalmethode en zijn gewenste digitale portemonnee, zonder zaken te scannen of gegevens te kopiëren/plakken. Je kunt dus niet alleen Gulden verzoeken doen, maar ook in andere valuta.

Samenwerking met Nocks

Wat maakt de samenwerking tussen CoinRequest en Nocks zo bijzonder? Mensen die een cryptovaluta betaalverzoek ontvangen, kunnen ‘gewoon’ betalen met de bekende betaalmethoden in de veilige, vertrouwde iDEAL omgeving die ze gewend zijn. Ook al heeft de betaler geen interesse in cryptovaluta of bezit hij/zij geen cryptovaluta. Jij ontvangt je digitale centen, terwijl er wordt betaald met euro’s.

Hoe werkt het?

Wil jij ook betaalverzoeken sturen en ze laten betalen met iDEAL of SEPA? Hoe het in zijn werk gaat is als volgt:

1) Ga naar: https://coinrequest.io en klik rechtsboven op ‘Login’.

2) Kies één van de inlogmethodes, of kies “Login with your email” , en verzoek een inloglink die gestuurd wordt per e-mail. Heb je nog geen account? Scroll dan naar beneden en klik op “Register a new account” of ga nu direct naar https://coinrequest.io/register.

3) Je ontvangt een e-mail met een link waar je doorverwezen wordt naar je dashboard. Klik vervolgens op payments onder “Settings”, en bovenaan op Nocks.

4) Koppel je Nocks account, of volg de stappen om een geverifieerd Nocks account aan te maken.

5) Ben je ingelogd en heb je je Nocks account gekoppeld? Dan krijgen de ontvangers van jouw betaalverzoeken voortaan de optie om met iDEAL of SEPA te betalen. De limiet is momenteel 50 euro per zeven dagen. Willen ze vaker betalen via deze manier? Dan zullen ook zij een geverifieerd account moeten aanmaken op CoinRequest volgens dezelfde stappen.

De kosten zijn 0.5% +0,25 per transactie (de gebruikelijke Nocks kosten).

Tot Slot

De service is tot nog toe alleen online en in een select aantal cryptowallets beschikbaar, maar er zal eind dit jaar, begin volgend jaar een app voor de dienst gelanceerd worden. 

Het bericht CoinRequest kiest voor Nocks verscheen eerst op GuldenBites.com.