Desktop Wallet Sigma-Witness Update

Het is zover.

Op 16 oktober zal straks de Gulden blockchain overstappen van het Scrypt algoritme naar het eigen ontwikkelde en modernere Sigma. 
Dit maakt het voor iedereen thuis met een beetje moderne PC mogelijk om Gulden te creëren door te minen. Hierover in een later artikel meer.

Belangrijk

Belangrijk is, en zeker voor diegenen met een Witness rekening, om voor de  16de over te schakelen naar de nieuwe software. Daartoe kun je nu al reeds de laatste versie downloaden vanaf Gulden.com. Let wel, huidige versies vanaf 2.1.0.10 hebben een basis ondersteuning voor Sigma, maar nog niet de User Interface om ook echt dingen aan te zetten en in te stellen. Maar mocht je de komende weken niet meer kunnen updaten ivm vakanties of dergelijke en geen witness rewards willen mislopen, kun je nu dus al de laatste desktop wallet installeren. 

Activatie

Vlak voor de activatie van Sigma zal er een complete release uitgerold worden met alle functionaliteiten die nodig zijn om het minen aan te zetten.  
Je hoeft uiteraard niet te minen, het is net als Witnessen een optie. 

Rewards

De GAB (Gulden Adviesraad) heeft in de laatste vergadering besloten dat de mining rewards na activatie van Sigma op 50 nlg komen te liggen. Verder wordt het witnessen verhoogd naar 30 nlg per blok en de bijdrage aan het development fonds wordt 40 nlg. Het developmentfonds zal gebruikt worden om verder aan Gulden te kunnen bouwen.  
Per saldo worden er per blok dus 120 nlg gecreëerd. Iets meer dan voorheen, (in een ver verleden was dat zelfs 1000 nlg).
De verhoging heeft uiteraard ook invloed op de inflatie. Echter zoals bij crypto munten gewoon is, daalt de inflatie over tijd. Immers, de uiteindelijke hoeveelheid munten die in de komende tientallen jaren op de markt komen staat vast. 

Zodra prijs het toelaat zal de GAB evalueren of vanuit het development fonds ook marketing c.q. andere Guldenprojecten van derden ondersteund kunnen worden. 

Phase4

Het langverwachte Phase4 is een update die hierna nog gaat komen en staat dus los van Sigma. 

Het bericht Desktop Wallet Sigma-Witness Update verscheen eerst op GuldenBites.com.

Development Snippet

SIGMA is nu in wezen “compleet”!

Na dit weekend wordt het op testnet geplaatst en vervolgens, met uitzondering van belangrijke onverwachte tragedies, zullen devs een activeringsdatum instellen voor de release op het mainnet.

Daarnaast is de Phase4 update ook bijna klaar. Dit zal een aparte release zijn naast Sigma en zal op een later tijdstip worden uitgerold.

 

Het bericht Development Snippet verscheen eerst op GuldenBites.com.

Gulden iOS wallet update

De Gulden iOS wallet heeft zojuist de langverwachte update gekregen. Deze versie (1,9) heeft nu ook een koop knop om vanuit de wallet direct Gulden te kunnen aanschaffen. Deze service loopt uiteraard op de achtergrond via Nocks.com.

Het vertrouwde uiterlijk doet niet vermoeden dat de app nu ook geheel op de Unity back-end geschreven is. Zoals eerder ook al de Android app en de binnenkort verwachte Desktop wallet. 

Het bericht Gulden iOS wallet update verscheen eerst op GuldenBites.com.

Een nieuwe toepassing voor de Gulden blockchain?

Al sinds het voorjaar zoemen er geruchten rond over een nieuwe toepassing van de Gulden blockchain. Tot op heden wordt deze feitelijk alleen nog maar gebruikt voor de digitale Gulden valuta. Echter de GAB (Gulden Adviesraad) verkiezingen en het hiervoor registreren van de stemmen op de blockchain heeft bewezen dat er zoveel meer mogelijk is.

Dit wordt al langere tijd onderstreept door het Gulden Development Team. Ideeën genoeg, maar het ontbrak tot nu toe aan ondernemers die de potentie konden ontsluiten. Onterecht bijna want de voordelen zijn legio. Immers Gulden’s tweede generatie blockchain is snel, extreem veilig en daarnaast ook nog eens ecologisch verantwoord met een energie verbruik per transactie die vele malen lager ligt dan bekendere oplossingen. 

Dit terzijde is er nu dus een ondernemer die een toepassing aan het ontwikkelen is. En niet de minste. Er wordt een sociaal media platform opgetuigd op basis van de Gulden Blockchain. 

Waar we in huidige tijden continue geconfronteerd worden met nep nieuws en ook de bekende socials als Facebook niet erg secuur met privacydata omgaan, zou het een welkome ontwikkeling kunnen zijn om informatie en nieuws op een betrouwbare manier te registreren. Zodat nieuws dat door bijvoorbeeld de NOS uitgebracht, eenmaal geregistreerd op de Gulden blockchain, ook als zodanig tot de bron te herleiden is. 

Ook tweets van bijvoorbeeld Jack, de CEO van Twitter zouden dan op echtheid gecontroleerd kunnen worden, immers vandaag werd bekend dat zijn account gehackt was en er allemaal racistische teksten mee verstuurd waren.

De ontwikkelaars van het (nog naamloze) sociaal media platform hadden gehoopt dat het deze zomer klaar zou zijn, echter zoals dat met nieuwe technologie gaat, duurt het net even wat langer. Maar vandaag kon men dan toch een eerste doorbraak melden. 

Het eerste bericht is vastgelegd in de blockchain. Deze is op elk willekeurige Gulden blockexplorer in te zien, zoals bijvoorbeeld Dactual.com, en dus op echtheid te controleren!

Een releaseddatum, hoe het media platform gaat heten en wat de precieze mogelijkheden gaan zijn is nog onbekend, maar er worden duidelijk stappen gezet. 

Lees hier meer over het stemmen op de blockchain. 

Het bericht Een nieuwe toepassing voor de Gulden blockchain? verscheen eerst op GuldenBites.com.

Nocks: Handelen in bitcoin, ether, gulden en meer

Nocks is een cryptobeurs waar je gemakkelijk o.a bitcoin (BTC), ether (ETH) en gulden (NLG) kunt kopen. Met behulp van iDeal kun je gemakkelijk met euro’s instappen. Na een storting kun je direct aan de slag. Disclaimer: dit is een gesponsord artikel. Snelheid en gemak Afhankelijk van je bank staan…

Het bericht Nocks: Handelen in bitcoin, ether, gulden en meer verscheen eerst op Bitcoin Magazine.