Zwitserse bank lanceert bitcoindiensten in samenwerking met SEBA

Een van de grootste banken in Zwitserland heeft digitale activabewaar- en bemiddelingsdiensten gelanceerd voor haar klanten, in samenwerking met SEBA Bank.

Deze week kondigde St. Galler Kantonalbank de lancering aan van bewaar- en handelsdiensten voor bitcoin en ether voor een selecte groep klanten. SGKB voegt eraan toe dat ze van plan is haar aanbod van digitale activa uit te breiden met meer cryptocurrency’s op basis van de vraag van klanten.

SGKB maakt gebruik van het in Zwitserland gevestigde SEBA Bank om digitale activabemiddelings- en bewaardiensten te bieden.

“We zijn zeer verheugd St.Galler Kantonalbank te kunnen ondersteunen met onze expertise bij het uitbreiden van hun diensten rond digitale activa”, zegt Christian Bieri, hoofd B2B en bewaardiensten bij SEBA Bank.

“St.Galler Kantonalbank en SEBA hebben eerder dit jaar het contract getekend. Na een kort implementatieproject is SGKB nu gereed om toegang tot cryptocurrencies aan een geselecteerde groep klanten aan te bieden, in een eerste fase bitcoin en ether, andere valuta’s zullen spoedig volgen,” vertelt Bieri aan The Block.

Bestaande beleggingsportefeuilles

Deze lancering deze week markeert de eerste stap van SGKB op de bitcoinmarkt. De op vier na grootste bank van Zwitserland verklaart dat de samenwerking met SEBA Bank haar klanten zal helpen om cryptomunten te integreren in hun bestaande beleggingsportefeuilles.

“Dankzij onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een eenvoudige initiële opzet geïmplementeerd, waardoor we goed kunnen leren en groeien in lijn met de behoeften van onze klanten,” zegt Falk Kohlmann, hoofd van Market Services bij St. Galler Kantonalbank.

SGKB is een van de 24 kantonbanken in Zwitserland, commerciële instellingen die gedeeltelijk eigendom zijn van de federale overheden van Zwitserland.

SEBA Bank heeft een bankvergunning van de Zwitserse financiële marktregulator FINMA. De cryptobank biedt digitale activadiensten aan andere bankinstellingen, waaronder zowel private als retailbanken, zoals LGT Bank Liechtenstein en Julius Baer Bank.


The post Zwitserse bank lanceert bitcoindiensten in samenwerking met SEBA appeared first on Bitcoinmagazine.nl.