Zusterbedrijf Kraken profiteert van miljardensucces Spot Bitcoin ETFs

Een zusterbedrijf van het Amerikaanse beursplatform Kraken profiteert volgens de geruchten optimaal van het succes van de Spot Bitcoin ETFs. Volgens een nieuwe rapportage van Bloomberg is CF Benchmarks, een in Londen gevestigd zusterbedrijf van Kraken, een partij die onder de radar extreem profiteert van de Bitcoin ETFs.

Wat is CF Benchmarks voor bedrijf?

CF Benchmarks is een bedrijf die referentie-data levert voor ongeveer 24 miljard dollar aan assets die in crypto ETFs zitten. Volgens Bloomberg licenseert het zusterbedrijf van Kraken zijn software aan uitgevers van Bitcoin ETFs, waaronder BlackRock.

In ruil hiervoor ontvangt het een deel van de kosten die uitgevers van de ETFs aan hun gebruikers rekenen.

Na Amerika was afgelopen week ook Hong Kong aan de beurt voor hun lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Volgens CF Benchmarks CEO Sui Chung is het nu wachten op Israël en Zuid-Korea.

“Zuid-Korea is een markt waar ETFs de primaire keuze zijn voor lange-termijn sparen. Het is ook een markt waar digitale assets een hoge adoptiegraad bereikten”, aldus Chung.

Volgens Bloomberg zette CF Benchmarks in op 5 miljard dollar aan assets voor de Bitcoin ETFs die hun diensten gebruikten, maar inmiddels ligt dat getal vier keer hoger dan dat.

1 miljard dollar voor de Bitcoin ETFs in Hong Kong

Voor het einde van 2024 is CF Benchmarks ook optimistisch over de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong. De ETFs kenden daar geen overweldigende start, maar dat het wellicht ook te maken met het sentiment van de afgelopen weken.

Na het bereiken van de all-time high op 14 maart, is de bitcoin koers in een neerwaartse trend terechtgekomen. Nu lijkt er voorzichtig sprake van een herstel.

Om die reden verwacht CF Benchmarks dat de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong voor het einde van 2024 op 1 miljard dollar aan assets uitkomen.

CF Benchmarks werd in 2019 overgenomen door Kraken voor een bedrag met negen cijfers. Dankzij de ETF-lanceringen presteert het bedrijf nu fantastisch en lijkt dat een goede overname geweest van het grote Kraken.


The post Zusterbedrijf Kraken profiteert van miljardensucces Spot Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.