Zuid-Koreaans pensioenfonds investeert $20 miljoen in Coinbase-aandelen

De National Pension Service (NPS) van Zuid-Korea heeft $19,9 miljoen aan Coinbase-aandelen gekocht.

Coinbase in pensioen

De NPS is qua activa het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld. Uit het holdingrapport dat woensdag is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, blijkt dat het pensioenfonds in het derde kwartaal van dit jaar 282.673 aandelen van Coinbase Global heeft gekocht.

Dit is de eerste keer dat NPS crypto-gerelateerde activa in haar beleggingsportfolio heeft, zo meldde het Zuid-Koreaanse nieuwsmedium News1. De pensioendienst had eind juni een beheerd vermogen van $755 miljard.

De lokale media meldden dat het nationale pensioenfonds beleid heeft om niet rechtstreeks in crypto-activa te investeren, hoewel het in 2021 wel zei dat het fonds cryptobeurzen kon investeren.

De aandelen van Coinbase, dat in 2021 als eerste en enige cryptobeurs werd genoteerd aan de Nasdaq, schoot woensdag 6,58% in het groen. De koers staat daardoor momenteel net onder de $100. Begin dit jaar was dat nog $33.

De exchange van Brian Armstrong rapporteerde in het derde kwartaal van dit jaar een omzet van $674,1 miljoen, wat veel meer is dan analisten hadden voorzien. Het was tevens een stijging van 14,2% op jaarbasis, volgens het laatste winstrapport. Het boekte een nettoverlies van $2 miljoen voor het kwartaal, vergeleken met een verlies van $545 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.


The post Zuid-Koreaans pensioenfonds investeert $20 miljoen in Coinbase-aandelen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.