Zuid-Korea terughoudend met bitcoin ETF’s, willen nu wachten tot verkiezingen

Toezichthouders uit Zuid-Korea zullen vóór de volgende algemene verkiezingen van het land géén groen licht geven voor een eigen bitcoin spot ETF.

Volgens Sobija Mandueneun Shinmun zijn anonieme functionarissen uit de financiële sector van mening dat elke nieuwe regulering van de cryptomarkt moet wachten tot het einde van de parlementsverkiezingen in april. Zuid-Korea gaat op 10 april naar de stembus. De Democratische Oppositiepartij heeft momenteel maar liefst 55% van de zetels in de Nationale Vergadering.

De functionarissen zetten in op een “herziening” van de cryptowetgeving, in overeenstemming met de beloften van het verkiezingsprogramma van president Yoon Seok-yeol. De toezichthouders uit Seoel zullen echter niet het voorbeeld van hun tegenhangers in Washington willen volgen. In de Verenigde Staten zijn afgelopen week de eerste bitcoin spot ETF’s goedgekeurd.

“Wij zijn van mening dat herzieningen van de wet- en regelgeving met betrekking tot virtuele activa pas mogelijk zullen zijn nadat de algemene verkiezingen voorbij zijn. [Regelgevers] zullen in de tussentijd de marktsituatie in de gaten houden om te zien hoe succesvol de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s blijken te zijn.”

Vrijdag werd ook al duidelijk dat de twee grootste vermogensbeheerders van het land de Amerikaanse ETF’s niet mogen aanbieden aan hun klanten, nadat de Financial Services Commission (FSC) hier een waarschuwing tegen afgaf. Ze zijn onder andere bang voor kapitaalstromen het land uit.

De voorzichtige houding ten opzichte van cryptovaluta is niet heel gek, gezien de LUNA-token en ook TerraUSD-stablecoin voor een groot deel van Koreaanse makelij waren. Daarbovenop is bitcoin niet heel erg populair, terwijl vooral altcoins goed scoren, kijkend naar de handelsvolumes op Koreaanse beurzen. Volgens Ki Young Ju van CryptoQuant betreft het maar liefst 87% van het totale volume!


The post Zuid-Korea terughoudend met bitcoin ETF’s, willen nu wachten tot verkiezingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.