Zuid-Korea schaalt crypto politie eenheid op

Zuid-Korea is van plan zijn tijdelijke crypto-misdaadeenheid om te vormen tot een permanente afdeling in reactie op toenemende fraude. Dat meldt Coinpaprika vandaag.

Zuid-Korea en bestrijding van verdachte crypto-transacties

Deze beslissing volgt op een toename van verdachte activiteiten gemeld door cryptobedrijven. De cijfers van vorig jaar laten namelijk een stijging van 49% zien ten opzichte van het jaar ervoor. De hoogste justitiële en veiligheidsautoriteiten van het land gaat dit komende week bespreken, met als doel de Joint Virtual Asset Crime Investigation Unit permanent te maken. Momenteel is de misdaad eenheid nog een tijdelijke instantie.

Oorspronkelijk opgericht in juli 2023, zitten er in de eenheid experts van verschillende financiële en belastinginstanties. Dit was wereldwijd de eerste eenheid die zich specifiek richtte op misdaden met digitale activa. In het cryptogekke land is er sprake van een aanzienlijke toename van gemelde verdachte transacties in 2023, die in totaal meer dan 16.000 bedroegen.

Naast deze organisatorische veranderingen staat Zuid-Korea op het punt om op 19 juli strenge (re) cryptoreguleringen in te voeren. Deze nieuwe regels zijn ontworpen om investeerders te beschermen. Ook komen er waarschijnlijk zware straffen voor misdaden zoals marktmanipulatie, met levenslange gevangenisstraf voor de ernstigste gevallen.

Deze stap maakt deel uit van bredere inspanningen om een meer gereguleerde en veilige omgeving te waarborgen voor transacties met digitale valuta.


The post Zuid-Korea schaalt crypto politie eenheid op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.