Zuid-Korea overlegt met Interpol om uitlevering Do Kwon

Nadat Do Kwon een uitleveringsberoep bij een rechtbank in Montenegro had gewonnen, komt Zuid-Korea nu om de hoek kijken. De medeoprichter van Terraform Labs won eerder al de zaak over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, toen het Amerikaanse verzoek werd afgewezen.

Nu meldt Zuid-Korea zich op het toneel. Ze bereiden zich voor op de uitlevering van Do Kwon aan het land.

Het Korps Nationale Politie werkt samen met Interpol om de voormalig voorman van LUNA en TerraUSD uit te leveren aan Zuid-Korea. Het Nationale Politiebureau van het Aziatische land deelt dat zij een verzoek hebben neergelegd bij het secretariaat van Interpol. De vraag is of het support kan krijgen van het Interpol National Central Secretariat of the Republic of Korea.

Officier Lee Yong-sang vertelt:

“De Internationale Criminele Afdeling van het Ministerie van Justitie en de Nationale Politie werken samen om de heer Kwon te repatriëren via respectievelijk het International Criminal Cooperation Channel en de International Cooperation Line van Interpol.”

De LUNA-token is geen security in Zuid-Korea. De Zuidelijke Districtsrechtbank in Seoul heeft geoordeeld dat tokens geen effecten zijn onder de Capital Markets Act. Dit heeft dan weer gevolgen voor de ernst van de straffen (en mogelijk gevangenisstraffen), die volgen op een eventuele uitlevering.

Een rechter in de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), oordeelde echter dat LUNA in de VS wel een effect is.

Het Hof van Beroep van Montenegro accepteerde intussen het beroep van Do Kwon. Ondertussen vraagt de Amerikaanse rechtbank voor het zuidelijke district van New York al wel weer aan Kwon om naar de VS te komen. Er is overeenstemming gekomen om het gerechtelijke proces op 25 maart uit te stellen.

Han Chang-joon, de voormalige financieel directeur van Terraform Labs, is uitgeleverd aan Zuid-Korea na het uitzitten van een gevangenisstraf in Montenegro.


The post Zuid-Korea overlegt met Interpol om uitlevering Do Kwon appeared first on Bitcoinmagazine.nl.