Zuid-Korea geeft nieuwe richtlijnen uit voor NFT’s onder de Virtual Asset User Protection Act

De Financial Services Commission (FSC) in Zuid-Korea heeft nieuwe richtlijnen vrijgegeven die aangeven wanneer non-fungible tokens (NFT’s) worden beschouwd als virtuele activa onder de Virtual Asset User Protection Act, die op 19 juli van kracht wordt.

Criteria voor NFT classificatie als virtuele activa

De nieuwe richtlijnen geven aan dat algemene NFT’s die voor verzameldoeleinden worden verhandeld, niet als virtuele activa worden beschouwd. Echter, NFT’s die kenmerken vertonen die vergelijkbaar zijn met virtuele activa, zoals massale uitgifte, deelbaarheid en gebruik als betaalmethode, zullen onder dezelfde regelgeving vallen als virtuele activa.

Relgeving voor NFT bedrijven

Bedrijven die NFT’s uitgeven die kwalificeren als virtuele activa, moeten hun activiteiten aan de autoriteiten melden als virtuele activabedrijven. De richtlijnen benadrukken dat NFT’s die in de eerste plaats bedoeld zijn voor winst op de markt en niet voor inning, zullen worden gereguleerd als virtuele activa. Daarnaast zullen NFT’s die kunnen worden opgedeeld in kleinere eenheden en NFT’s die worden gebruikt voor betalingen, ook als virtuele activa worden gereguleerd.

Misbruik van NFT’s voorkomen

Jeon Yo-seop, hoofd van de Financial Innovation Planning Division bij de FSC, verklaarde dat deze maatregelen bedoeld zijn om misbruik van NFT’s als wisselbrieven om de regelgeving voor virtuele activa te omzeilen, te voorkomen. De FSC zal de aard van NFT’s strikt beoordelen, zonder brede interpretaties die de effectiviteit van de regelgeving zouden kunnen verzwakken.

Beoordeling per geval en consultatiediensten

De FSC zal elke NFT verzameling geval per geval beoordelen om de classificatie te bepalen. Voor bedrijven die onzeker zijn over de classificatie van hun NFT’s, biedt de FSC consultatiediensten aan en zal voorbeelden en casusbeschikkingen geven om te helpen bij het navigeren door deze nieuwe regelgeving.

Impact van nieuwe regelgeving op de NFT markt

Deze richtlijnen komen voor Zuid-Korea’s eerste cryptogerichte regelgevende kader, dat illegale marktactiviteiten zoals marktmanipulatie en fraude wil voorkomen. De nieuwe wet verplicht aanbieders van cryptocurrency-diensten ook om geld van gebruikers te beschermen en zich in te schrijven voor verzekeringsprogramma’s om zich te beschermen.


The post Zuid-Korea geeft nieuwe richtlijnen uit voor NFT’s onder de Virtual Asset User Protection Act appeared first on Bitcoinmagazine.nl.