‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot Bitcoin ETFs een veel lagere koers had gehad. “Zonder de ETFs hadden we gisteren een daling van 10 tot 20 procent kunnen zien. De volatiliteit van bitcoin is significant gedaald”, aldus Mow.

Bitcoin geholpen door ETFs

De oprichter van JAN3 gelooft dat de instroom van nieuw kapitaal via de ETFs nu al cruciaal is voor de bitcoin koers. Dat kan overigens kloppen, want het gaat na de eerste maand al om enkele miljarden die het ecosysteem instroomden.

Die miljarden dollars waren voldoende om de bitcoin koers een flinke boost te geven. Wat dat betreft wordt het interessant om te zien wat het effect hiervan op de meer lange termijn gaat zijn.

Dankzij de ETFs is in ieder geval de liquiditeit van bitcoin toegenomen. Er zit meer kapitaal in de markt, waardoor er meer geld nodig is om de bitcoin koers significant in beweging te brengen.

Daardoor neemt de volatiliteit van bitcoin af en dat kan het voor veel investeerders weer makkelijker maken om in te stappen. Een niet-liquide markt is extreem onaantrekkelijk voor investeerders.

Waarom?

Omdat je dan wellicht jouw assets niet kunt verkopen op het moment dat het echt nodig is.

Rustige dagen voor de ETFs

Het lijkt er overigens op dat de Spot Bitcoin ETFs weer even wat gas terugnemen de laatste dagen. Op 21 februari kenden ze een instroom van 1.409 bitcoin en op 22 februari ging het om een instroom van 649 bitcoin.

Dat staat in schril contrast met de 10.905 bitcoin die we op 16 februari zagen of de 12.192 bitcoin van 14 februari.

Maar dat neemt niet weg dat een positieve stroom altijd een goede ontwikkeling is voor bitcoin. De ETFs zijn natuurlijk niet de enige manier waarop investeerders in bitcoin stappen. Het is op veel verschillende manieren mogelijk om de digitale munt aan te kopen.


The post ‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.