Zoekopdrachten naar ‘AI’ verpletteren ‘Bitcoin’ en ‘Crypto’ in 2023

De lancering van ChatGPT in november 2022 blijft een fenomeen, zoals we duidelijk kunnen zien in het zoekgedrag op Google. In 2023 is kunstmatige intelligentie duidelijk meer in trek dan bitcoin en crypto, wat een mogelijke verklaring is voor het uitblijven van de echte hype rondom bitcoin.

Ondanks de stijging van ongeveer 160 procent in 2023 blijft het vanuit de particuliere hoek rustig rondom bitcoin.

AI trekt de aandacht weg bij bitcoin

Voor doorgewinterde investeerders in bitcoin kan dit weleens een voordeel zijn. Het lijkt erop dat het grote publiek een beetje is afgeleid door kunstmatige intelligentie en dat geeft bitcoiners die vertrouwen hebben in het jaar 2024 de kans om langer tegen lagere koersen in te stappen.

Al zijn er natuurlijk geen garanties dat de gekte onder de particulieren weer terugkomt zoals we die in 2017 en 2021 zagen.

Dat moet januari mogelijk gaan uitwijzen, omdat de meeste mensen op dat moment de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs verwachten.

Voor nu is het aantal zoekopdrachten naar AI nog altijd uitgebroken ten opzichte van de zoekopdrachten naar bitcoin, solana, crypto en ethereum. Bitcoin blijft in de crypto-wereld duidelijk de baas.

Waar is bitcoin populair?

Bitcoin is vooral populair in El Salvador, Nigeria, Brazilië, Zwitserland en ons eigen Nederland.

Sterker nog, na El Salvador en Nigeria vinden we op de derde plaats Nederland terug. Hiermee lijkt ons kikkerlandje zich wederom te bewijzen als een voorloper op het gebied van nieuwe technologie en ontwikkelingen die mogelijk de wereld kunnen veranderen.

Kunstmatige intelligentie is vooral populair in Vietnam, China, de Filipijnen, Myanmar en Roemenië. Dat zijn mogelijk landen waar het voor veel mensen interessant kan zijn om hun carrière op de AI-revolutie af te stellen.

Autism Capital was de eerste op Twitter die over deze trend publiceerde. Wat denken jullie? Gaat bitcoin de koppositie van AI weer overnemen in 2024 of blijft dit voorlopig de trend?


The post Zoekopdrachten naar ‘AI’ verpletteren ‘Bitcoin’ en ‘Crypto’ in 2023 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.