Bitcoin zit sinds het bereiken van zijn all-time high van 73.800 dollar in maart in de problemen. Het lukt maar niet om het positieve momentum van het begin van 2024 te herpakken en de weg naar nieuwe all-time highs in te zetten.
Om te bepalen of we rond de bodem zitten, keken de analisten van BeInCrypto naar een aantal belangrijke on-chain indicatoren.
Permanente vraag naar bitcoin?
Het eerste kwartaal van 2024 zagen we een opmerkelijke stijging van de vraag naar bitcoin. Die stijging viel samen met de lancering van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, waarna het niet lang duurde voordat de bitcoin koers nieuwe recordhoogten bereikte.
Na de maand mei zien we die vraagexplosie echter afnemen. Volgens de analisten van BeInCrypto is het cruciaal voor bitcoin om de vraag van zogenaamde “permanente holders” te bepalen.
Die permanente vraag is afgenomen van ongeveer 160.000 bitcoin per maand net na de all-time high van 14 maart, tot de huidige 72.000 bitcoin per maand.
Dat neemt niet weg dat 72.000 bitcoin per maand nog steeds een gigantische hoeveelheid is.
Weinig verkoopdruk meer over?
Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan is er op dit moment weinig verkoopdruk meer te vinden als het om bitcoin gaat.
Zij komen op basis van de bovenstaande data tot de conclusie dat de meeste handelaren hun winsten genomen hebben en dat er nu vooral gerealiseerde verliezen mogelijk zijn.
Wat dat betreft zou de verkoopdruk op bitcoin zijn climax al gehad moeten hebben. Dat betekent in theorie dat we op of rond de bodem zitten voor de bitcoin koers.
Goed nieuws dus, maar veel hangt natuurlijk ook af van de ontwikkeling van de macro-economische situatie. Die is sinds het begin van 2024 juist onzekerder geworden, met name omdat de inflatie in Q1 van dit jaar onverwachts hoger uitviel dan gehoopt.
Om die reden moest de Federal Reserve zijn renteverlagingen voor dit jaar blijven uitstellen.
The post Zit bitcoin na deze dalingen eindelijk op de bodem? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.