Zijn NFTs ten dode opgeschreven? OpenSea CEO denkt van niet

OpenSea CEO Devin Finzer ziet de industrie voor NFTs nog steeds groeien en claimt dat er nog altijd sprake is van innovatie. Dat gaat behoorlijk in tegen de gevoelens van veel mensen, omdat NFTs sinds de bullmarkt van 2021 veel moeite hebben om zichzelf te herpakken.

Gaming en fysiek gedekte NFTs zij populair

Op dit moment zijn het volgens OpenSea CEO Devin Finzer vooral projecten die zich richten op gaming en fysieke assets die poplair zijn. Om die reden is OpenSea een samenwerking gestart met Courtyard voor projecten met onder andere Pokémon kaarten en met game-ontwikkelaars als Parallel en Revolving Games.

“Wij zien steeds meer toepassingen opkomen op OpenSea. Om er zeker van te zijn dat OpenSea het thuis blijft voor alle typen NFTs is het cruciaal om de volgende golf van verzamelaars aan boord te halen”, aldus Finzer.

Om dat voor elkaar te krijgen is OpenSea aan het werk gegaan en geeft het projecten meer mogelijkheden om over zichzelf te vertellen op hun profielpagina.

Dat er nog muziek in de markt zit is nog niet helemaal terug te zien in de cijfers. Het aantal verkopen van nieuwe NFTs blijft dalen, terwijl het total aantal NFT-verkopen heel voorzichtig stijgt.

Focus op de gebruikerservaring

Voor OpenSea ligt de focus vooral op het verbeteren van de gebruikerservaring in gaming. Om dat voor elkaar te krijgen introduceerde het bedrijf een nieuwe vorm van game trailers en een nieuwe standaard voor game-items.

Dit allemaal het met doel om de gebruikerservaring van spelers te verbeteren.

OpenSea zet vol in op het feit dat de gaming-industrie er weleens voor kan zorgen dat mensen de beschikking krijgen over hun eerste NFTs. Bijvoorbeeld door zeldzame items binnen een game te verzamelen.

Wat denken jullie? Zit er nog toekomstmuziek in NFTs of is deze vorm van tokens ten dode opgeschreven? Soms lijkt het erop alsof alleen bitcoin op de lange termijn zal overblijven.


The post Zijn NFTs ten dode opgeschreven? OpenSea CEO denkt van niet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.