Zijn Bitcoin investeerders minder optimistisch? Dit zeggen de cijfers

Bitcoin bereikte kort de $72.000 weerstand op 7 juni, maar de winst verdampte snel door het banenrapport in Amerika, waardoor de cryptocurrency daalde naar $69.000. Twee belangrijke indicatoren, waaronder de long-to-short metric van top traders op beurzen, suggereren dat Bitcoin investeerders minder optimistisch worden. Is de bull markt voor Bitcoin ten einde, althans op korte termijn?

Bitcoin koers en goud dalen terwijl S&P 500 stijgt

De S&P 500 index bereikte een nieuw intraday all-time high op 7 juni, na een rapport over een toename van 272.000 banen in de niet-agrarische sector in mei, aanzienlijk hoger dan de 165.000 banen in april. Een sterke arbeidsmarkt stimuleert krediet en consumptie, wat gunstig is voor beursgenoteerde bedrijven.

Dit gunstige verband tussen banengroei en bedrijfswinsten wordt versterkt door het rapport van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics dat de lonen in mei met 0,4% zijn gestegen tegenover de vorige maand.

Bovendien bereikte de arbeidsparticipatie van mensen van 25-54 jaar, de hoogste in 22 jaar, 83,6%. Ondanks een daling in aandelen van de consumentenmarkt op 7 juni, compenseerde de technologiesector deze daling ruimschoots.

Grote investeerders zijn minder bullish op Bitcoin

Om te bepalen of het sentiment van grote Bitcoin investeerders is veranderd na de afwijzing bij de $72.000 weerstand, kunnen we gegevens van BTC-futures markten bekijken. De long-to-short ratio van top traders combineert posities in spot-, perpetuele en maandelijkse futures contracten. Een hogere ratio duidt op een voorkeur voor long posities, terwijl een lagere ratio een voorkeur voor short contracten suggereert.

Bij Binance staat de huidige long-to-short ratio op 1,35, lager dan de 1,58 van 31 mei, wat wijst op een minder bullish houding. Ook zijn OKX top traders minder bullish geworden, met een ratio die daalde van 1,79 naar 1,22.

In de grafiek van Coinglass hieronder wordt deze daling in kaart gebracht. Gemiddeld is deze indicator gedaald tot het laagste niveau in meer dan twee weken, wat zorgwekkend is, maar nog steeds duidt op een bullish bias.


The post Zijn Bitcoin investeerders minder optimistisch? Dit zeggen de cijfers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.