Zeldzaam Laag Aanbod Bitcoin Op Beurzen Voorspelt Prijsstijging Zoals in 2020!

Het ziet ernaar uit dat investeerders steeds meer geloof hebben in Bitcoin. Recentelijk blijkt uit de data dat mensen minder geneigd zijn hun Bitcoin te verkopen en eerder kiezen om te holden. Dit is best interessant, zeker nu de Bitcoin-prijs de laatste tijd flink omhoog is geschoten en nieuwe records voor dit jaar heeft gevestigd. Het aanbod van Bitcoin op de beurzen heeft onlangs het laagste punt bereikt sinds 2017, wat wel eens een heel goed teken zou kunnen zijn voor de prijs van Bitcoin.

Redenen voor daling in aanbod Bitcoins

Deze daling van Bitcoins op de beurzen wordt gezien als een goed teken. Het valt samen met de groeiende verwachtingen rondom de aanvragen voor Bitcoin ETF’s die op de beurs verhandeld kunnen worden. Het aanbod van Bitcoin op de beurzen is al sinds 2020 begon aan het afnemen, een trend die eind 2022 nog verder versnelde. Dit gebeurde vooral na de dramatische ineenstorting van de FTX crypto-beurs. Die gebeurtenis zorgde ervoor dat veel investeerders besloten om hun Bitcoin veilig op te slaan in zogeheten ‘cold wallets’, buiten het bereik van online risico’s.

Aan het begin van 2023 leek het even alsof er weer wat meer Bitcoin beschikbaar kwam op de beurzen. Maar vanaf juni zagen we weer een omslag, waardoor het aanbod opnieuw afnam. Toen gingen bedrijven zoals BlackRock aanvragen indienen voor het verhandelen van Bitcoin ETF’s, en dat zorgde voor meer optimisme in de markt.

Laag aanbod is goed teken voor Bitcoin prijs

Op dit moment is de hoeveelheid Bitcoin op de beurzen dus weer flink gedaald, tot onder de 2 miljoen BTC. Dat is iets wat we sinds december 2017 niet meer gezien hebben. Wat het nog opvallender maakt, is dat er nu meer Bitcoins in omloop zijn dan in 2017. Maar omdat er zoveel vraag is naar Bitcoin, wordt het voor investeerders steeds moeilijker om eraan te komen, wat de prijs verder kan opdrijven.


The post Zeldzaam Laag Aanbod Bitcoin Op Beurzen Voorspelt Prijsstijging Zoals in 2020! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.