ZachXBT Aangesteld als Bewaarder voor Herstel van $63 Miljoen in Crypto Exploit

In een directe respons op een recente exploit waarbij $63 miljoen werd gestolen van het GameFi-protocol Munchables, is ZachXBT aangesteld als custodian om de veilige terugkeer van gestolen gebruikersfondsen te begeleiden. ZachXBT is op social media bekend als iemand die geldstromen van exploits, hacks en andere fondsen in de gaten houdt.

Deze stap komt na het schokkende nieuws dat het protocol, dat opereert op het Ethereum layer-2 netwerk Blast, aangevallen werd door naar verluidt Noord-Koreaanse ontwikkelaar met de alias “Werewolves0943”.

Als deel van de herstelmaatregelen heeft Munchables ook bekendgemaakt dat, naast ZachXBT, Manifold Trading, Selini Capital, en Munchables zelf zullen optreden als bewaarders van de multi-sig wallet die de terug te geven fondsen bevat. ZachXBT, wiens adres 0xfE073B85482C8f2A7356263e3d65962C012DdB55 publiekelijk is gedeeld voor transparantie, heeft aangegeven dat deze rol tijdelijk zal zijn en benadrukt de intentie om vertrouwen in het protocol te herstellen. Het is onduidelijk of ZachXBT zelf ook betrokken is bij dit toch al twijfelachtige project.

In reactie op de exploit, heeft Munchables diverse compensatiemaatregelen aangekondigd. Waaronder significante bonussen op game-beloningen voor terugkerende gebruikers, plannen voor NFT-migratie, en nieuwe functies die binnenkort onthuld zullen worden. Ook zullen gebruikers en custodians die hebben bijgedragen aan het tegenhouden van de aanval, beloond worden met ETH en toekomstige MUNCH-donaties.

De exploit, en de daaropvolgende acties van Munchables en partners zoals ZachXBT, werpen licht op de voortdurende beveiligingsuitdagingen binnen de crypto- en GameFi-sectoren, en onderstrepen het belang van transparantie, en veerkracht in het aangezicht van tegenslagen. Weet waar je aan begint als je investeert in dit soort projecten.


The post ZachXBT Aangesteld als Bewaarder voor Herstel van $63 Miljoen in Crypto Exploit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.