Yuga Labs stapt terug uit CryptoPunks-project vanwege tegenreactie

De CEO van Yuga Labs, Greg Solano, heeft verklaard dat hij zich terugtrekt uit het CryptoPunks project nadat hun nieuwste NFT project, Super Punk World, veel weerstand opriep in de gemeenschap.

Super Punk World lancering

Op 20 mei onthulde het officiële CryptoPunks account een nieuwe NFT collectie getiteld Super Punk World, met 500 3D sculpturen gemaakt door de New Yorkse schilder Nina Abney. De collectie was bedoeld om de vroege internetcultuur van de CryptoPunks te vieren door raciale en genderidentiteiten te vermengen, maar kreeg in plaats daarvan kritiek te verduren vanwege de “woke” benadering.

Critici beschuldigden Yuga Labs van het ondermijnen van de oorspronkelijke CryptoPunks-ethos, waarbij vocale leden van de gemeenschap dreigden hun bezittingen te verkopen en het bedrijf te blokkeren.

Reactie van Yuga Labs

Als reactie op de toenemende ontevredenheid kondigde Solano op sociale media een strategiewijziging aan. Hij verklaarde dat Yuga Labs zou stoppen met de verdere ontwikkeling van het CryptoPunks project om het gedecentraliseerde karakter op de blockchain te behouden.

Deze stap past in het bredere doel van het bedrijf om zich te richten op het ondersteunen van de integratie van traditionele kunst in Web3 zonder de gevestigde NFT collecties te veranderen.

Impact op toekomstige projecten

Ondanks de aanvankelijke intentie om de nieuwe NFT’s te veilen, is Yuga Labs nu van plan om ze te distribueren onder de houders van de Super Cool World collectie, mogelijk via een gerandomiseerde airdrop.

Deze beslissing is een belangrijke ommekeer ten opzichte van de eerdere pogingen van het bedrijf om een brug te slaan tussen digitale en traditionele kunst door middel van samenwerkingen zoals het Punk in Residence programma. Het verzet heeft ook toekomstige residenties van kunstenaars opgeschort, wat de delicate balans weerspiegelt die Yuga Labs moet bewaren tussen innovatie en de verwachtingen van de gemeenschap.

Samenvatting

De terugtrekking van Yuga Labs uit het aanpassen van de CryptoPunks onderstreept de uitdagingen van het evolueren van NFT projecten met respect voor de waarden van de gemeenschap. De aflevering belicht de complexiteit van het integreren van kunst en technologie in het snel veranderende landschap van digitale verzamelobjecten en wijst op een voorzichtige weg voor Yuga Labs in de NFT ruimte.


The post Yuga Labs stapt terug uit CryptoPunks-project vanwege tegenreactie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.