Youtuber Coffeezilla ontdekt vermeende NFT-fraude door AI-bedrijf Rabbit

Onderzoeks YouTuber Coffeezilla ontmaskert Rabbit AI voor een vermeende uitgebreide NFT-oplichting, waarbij discrepanties in de financiële en projectclaims van het bedrijf naar voren komen.

Achtergrond en beschuldigingen

Coffeezilla onthulde dat Rabbit AI, onder zijn vorige naam, met succes $6 miljoen had opgehaald voor het Gama project, dat werd aangeprezen als een veelbelovende NFT onderneming tijdens de COVID-19 pandemie. Jesse Lyu, oprichter en CEO van Rabbit AI, probeerde later het bedrijf te distantiëren van zijn cryptocurrency ondernemingen door de naam te veranderen en het belang van het Gama project te bagatelliseren door het slechts te beschrijven als een “leuk klein project”.

Tegenstrijdigheden en financiële vragen

Ondanks Lyu’s beweringen over afstand nemen van cryptocurrency, onthult Coffeezilla opnames waarin Lyu spreekt over grote investeringen in Gama. Hij beschrijft plannen om het te transformeren in een “next-level ervaring” en uit te breiden naar de “Gamaverse”. Ook bespreekt hij initiatieven voor schone energie via Gama Coin. Deze onthullingen roepen vragen op over de echte besteding van de opgehaalde $6 miljoen.

Reactie en verdediging van het bedrijf

Rabbit AI is nog niet publiekelijk ingegaan op de specifieke beschuldigingen van Coffeezilla, maar heeft volgehouden dat de fondsen bestemd waren voor het NFT-project. De inspanningen van het bedrijf om zijn merknaam te veranderen en zijn focus te herdefiniëren zijn met scepsis ontvangen, nog versterkt door andere industriefiguren die Coffeezilla’s zorgen over de productintegriteit van het bedrijf herhalen.

Josh Olin, CEO van WeGPT, heeft ook kritiek geuit op de activiteiten van Rabbit, door hun recente R1 product te bestempelen als een potentiële “AI oplichterij” en het te beschrijven als een snelle greep naar cash gericht op het verleiden van investeerders met opgeblazen beloftes. Dit gedeelde gevoel onder technologieleiders voegt toe aan de toenemende kritieken op Rabbit AI na het onderzoek van Coffeezilla.

Samenvatting

Coffeezilla’s beschuldigingen werpen een schaduw over Rabbit AI en stimuleren een bredere discussie over ethiek binnen de NFT- en cryptocurrency-markten. Terwijl de situatie zich ontvouwt, worden de cryptogemeenschap en investeerders aangespoord tot voorzichtigheid met Rabbit AI’s projecten. Men wacht op verdere opheldering of juridische ontwikkelingen.


The post Youtuber Coffeezilla ontdekt vermeende NFT-fraude door AI-bedrijf Rabbit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.