YFI Crasht: De Redenen Achter de 40% Daling in Één Dag

Yearn.finance (YFI), een grote DeFi altcoin die op de Binance exchange staat, is de afgelopen dag aanzienlijk gedaald. Terwijl de markt over het algemeen redelijk positief is, met grote stijgingen van Bitcoin en vele altcoins, is YFI toch aardig gedaald in waarde. De munt zag een opmerkelijke daling van meer dan 40%, met een neerwaartse spiraal die leidde tot een waardedaling tot $8,200. Veel mensen op Twitter vragen zich af hoe deze grote coin in korte tijd toch zo heeft kunnen dalen. Wij waren ook benieuwd en gingen voor je op onderzoek uit!

Opmerkelijke daling van YFI

Deze daling was opmerkelijk, vooral gezien de indrukwekkende prestatie van YFI sinds 8 november, toen het in ongeveer 10 dagen tijd steeg naar een hoogtepunt van $15,900. Deze snelle opmars maakte YFI tot een van de uitblinkers op de markt. Binnen de community wordt gespeculeerd dat het team achter yearn.finance mogelijk een groot aantal coins heeft verkocht, wat bijgedragen zou kunnen hebben aan de daling.

Analyse van Lookonchain: wales verkopen

Lookonchain, een platform voor blockchainanalyse, gaf meer inzicht in de situatie. Zij wezen op de 40% daling in YFI en schreven dit toe aan verkopen vanuit wallets met een grote hoeveelheid YFI tokens, ook wel ‘whales’ genoemd. In het bijzonder merkten ze op dat wallet “0x48f9” 446 YFI had overgemaakt, ter waarde van $5,8 miljoen, waarvan het meeste werd gestort op beurzen als Binance. Daarnaast werd gemeld dat een andere whale 96 YFI verkocht voor 636 ETH ($1,23 miljoen) tegen een prijs van $12,893 kort voordat YFI instortte.

Miljoenen aan YFI liquidaties

De plotselinge daling in de waarde van YFI had ook gevolgen voor beleggers met long- en shortposities. Volgens gegevens van Coinglass vond er in de afgelopen 24 uur een liquidatie plaats van $4,04 miljoen in YFI futuresposities. Van deze liquidaties bestonden $2,88 miljoen uit longposities en $1,16 miljoen uit shortposities, waardoor beide groepen beleggers aanzienlijke financiële impact ondervonden.


The post YFI Crasht: De Redenen Achter de 40% Daling in Één Dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.