XRP Koers Onderuit Na Ontwikkeling Ripple Rechtszaak – Gaat Ripple Stijgen Deze Maand?

De prijs van Ripple (XRP) zakte dinsdag voor het eerst in bijna 10 dagen onder het belangrijke psychologische niveau van $0,60.

De altcoin noteerde een tweede opeenvolgende dag van verliezen terwijl er nog steeds veel discussie is over het juridische verlies van Coinbase tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Daarentegen heeft Ripple deze maand slechts de helft van de verwachte één miljard, oftewel 500 miljoen XRP, uit escrow vrijgegeven, wat verrassend is.

Is dit een eenmalige actie, of onderdeel van een nieuwe strategie? Gaat Ripple stijgen deze maand?

SEC’s Juridische Strijd Met Coinbase en Ripple Intensifieert

De juridische confrontaties tussen de SEC, Coinbase, en Ripple zijn steeds meer met elkaar verweven geraakt, waarbij de toekomstige status van XRP als een effect of niet-effect centraal staat.

De verdediging van Coinbase leunde zwaar op een eerdere uitspraak van rechter Torres in de zaak tegen Ripple, waarin werd geoordeeld dat XRP geen effect was bij de verkoop via beurzen. Deze uitspraak, die aanvankelijk werd gezien als een overwinning voor Ripple, is nu onder vuur komen te liggen na de beslissing van een andere rechter om Coinbase’s verzoek om het proces te seponeren, af te wijzen.

De SEC beschuldigt Coinbase ervan te hebben gefungeerd als een niet-geregistreerde tussenpersoon bij de verkoop van Amerikaanse effecten via zijn staking-programma, waarbij beleggers rente verdienden op hun crypto-tokens. Dit heeft directe gevolgen voor Ripple, aangezien de uitkomst van de zaak tegen Coinbase sterk afhangt van XRP’s classificatie als een effect.

Ripple’s Halve Escrow Uitgifte: Een Nieuwe Strategie?

In een recente ontwikkeling heeft Ripple 500 miljoen XRP uit zijn escrow vrijgegeven, wat discussies in de hele cryptocurrency sfeer heeft aangewakkerd. Deze vrijgave, die in april plaatsvond, heeft niet alleen nieuwsgierigheid gewekt, maar heeft ook speculaties gevoed over potentiële toekomstige tokenbatches.

Volgens gegevens van Whale Alert vond de laatste escrow-uitvoering vandaag om 02:51 (UTC) voor april plaats, waarbij 500 miljoen XRP ter waarde van een indrukwekkende $314,87 miljoen werd ontketend. Echter, de resterende 500 miljoen XRP-tokens worden nog steeds achtergehouden.

Ondanks de vrijgave heeft het Ripple-adres dat de tokens ontving ze nog niet verdeeld of verkocht, en behoudt een saldo van 500 miljoen XRP. Met deze zet staat het escrow-saldo nu op 4,5 miljard XRP-tokens, met de volgende uitvoering gepland voor 1 mei.

Aanvankelijk had Ripple aangekondigd 55 miljard XRP in escrow te vergrendelen, met de bedoeling om elke maand $1 miljard aan munten vrij te geven. Deze strategische zet was bedoeld om de marktdynamiek van de token te reguleren.

Hoewel Ripple doorgaans 1 miljard XRP per maand uit escrow vrijgeeft, zijn er afwijkingen geweest. In de vorige maand gaf Ripple slechts 500 miljoen XRP vrij en hield 800 miljoen vast vanwege een technische storing. Evenzo zag februari de initiële vrijgave van 800 miljoen XRP, die later werd voltooid om aan de quota van 1 miljard te voldoen.

Het is dus de vraag of Ripple later deze maand, de rest van de tokens zal vrijgeven.

Technische Analyse XRP

Ripple handelt zijwaarts binnen een strak bereik tussen $0,5670 en $0,6686, twee niveaus die respectievelijk als belangrijke steun en weerstand voor XRP op de dagelijkse grafiek fungeren.

De laatste daling lijkt enige momentum te hebben aangezien zowel de rode balken onder de neutrale lijn op de Awesome Oscillator (AO) als de Relative Strength Index (RSI) onder de 50 middenlijn bewegen, wat de bearish these ondersteunt.

De XRP-koers zou steun kunnen vegen bij $0,5386, een significant steunniveau op de dagelijkse grafiek, en liquiditeit kunnen verzamelen voordat het een herstel probeert om weerstand te testen bij $0,6686.

Een dagelijkse candlestick sluiting onder het $0,60 niveau zou ook een run naar het dieptepunt van 31 januari van $0,4853 kunnen triggeren.

Deze dynamiek plaatst Ripple op een kruispunt, waarbij zowel optimistische als voorzichtige perspectieven overwogen moeten worden in de overweging of XRP kan gaan stijgen. Naast XRP zijn er ook andere opkomende crypto’s die belangrijk zijn om in de gaten te houden, vooral die nog in de presale-fase zijn.

5th Scape (5SCAPE)

Een belangrijke gebeurtenis de opkomst van 5th Scape, een geavanceerd token dat steeds meer aantrekkingskracht krijgt van handelaren, met name van degenen die geneigd zijn tot gamen. Deze onderneming streeft ernaar om Virtual Reality (VR) en cryptocurrencies binnen een complexe omgeving met elkaar te verbinden om beide technologieën effectief te kunnen gebruiken.

Onlangs deelde het team hun grootse plannen om een ​​reeks virtual reality-games te bouwen. Daarnaast zullen ze VR-headsets en AR-gamingstoelen leveren. Er wordt lang uitgekeken naar het debuut van de openingsgame van dit project, gepland voor release in het tweede kwartaal van 2024.

Wat de 5th Scape-omgeving betreft, kunnen alle transacties binnen het systeem worden uitgevoerd met behulp van het 5SCAPE-token, de eigen valuta. Gebruikers die ervoor kiezen om met dit token te betalen, kunnen als stimulans aanzienlijke kortingen ontvangen. Bovendien is er een mogelijkheid voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het verdienen van passief inkomen door het inzetten van de 5SCAPE-tokens.

De presale van 5SCAPE is recentelijk begonnen, en er is al meer dan $3,5 miljoen opgehaald. De tokens zijn momenteel geprijsd op $0,00248, maar deze prijs zal naar verwachting stijgen naar $0,00285 zodra de presale de volgende fase bereikt. Uiteindelijk is het doel de tokens te noteren tegen $0,01.

Slothana (SLOTH)

Slothana (SLOTH) is een nieuwe memecoin die vorige week in de presale begon te verkopen; ze hebben al $5,8 miljoen kunnen ophalen. De luiaard die op Solana leeft, is het dagelijkse leven van 9 tot 5 beu en wil zich bezighouden met crypto voor een andere vorm van verdienen onder Solana-fans.

Vanwege de bekende slogan en een aanstaande crypto-airdrop na de release van de munt, heeft SLOTH enorme populariteit gewonnen. Slothana is van plan de meme-valuta te verhogen tot een marktkapitalisatie van $420 miljoen, wat een hoog potentieel rendement kan zijn voor degenen die vroeg hebben geïnvesteerd.

SLOTH is in de presale verkrijgbaar voor één SOL en kan worden ingeruild voor 10.000 tokens; daarom kost een enkele SLOTH je ongeveer $ 0,18 per stuk. Het einde van de presale zal zeer snel komen, en zodra dit voorbij is, zal het token op de eerste beurs worden gelanceerd, waardoor de waarde mogelijk aanzienlijk zal stijgen.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Er is een project dat de moeite waard is om te wachten op de halvering van Bitcoin, genaamd Bitcoin Minetrix (BTCMTX). Dit project heeft cryptomining opnieuw gedefinieerd en haalbaarder gemaakt met een Stake-to-Mine-mechanisme; dit zorgt ervoor dat je Bitcoin in de cloud kunt minen.

Om passief inkomen te genereren door BTCMTX in te zetten, ontvangt u tokens en mining-credits die kunnen worden gebruikt om BTC via de cloud te minen. Deze volledige stroom wordt geleid door een intuïtieve interface waarmee Bitcoin-mining eenvoudig en verder gedecentraliseerd wordt.

Dit project heeft nu meer dan $12,8 miljoen aan initiële financiering gegenereerd, en BCMTX is momenteel in de voorverkoop voor slechts $ 0,014r. Het doel is om snel de harde limiet van $15 miljoen dollar te bereiken en vervolgens te overschrijden, waarna het BTCMTX-token op zijn eerste beurs zal worden gelanceerd. Kort daarna gaat het mining-protocol live en kunt u BTC minen via cloud mining met uw BTCMTX-inzet als deelnameticket.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post XRP Koers Onderuit Na Ontwikkeling Ripple Rechtszaak – Gaat Ripple Stijgen Deze Maand? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.