XRP handelsvolume explodeert met 103% terwijl crypto markt instort!

De crypto markt heeft momenteel te maken met een forse verkoop door een gemengd Amerikaans banenrapport, waardoor veel cryptovaluta snel in waarde dalen. XRP valt op met een dramatische stijging in handelsvolume van 103%. Volgens gegevens van CoinGlass heeft de uitverkoop in de afgelopen 24 uur geleid tot $410 miljoen aan liquidaties, het hoogste totaal sinds half april.

De hele crypto markt zakte op vrijdag in, omdat beleggers reageerden op een sterk banenrapport voor mei uit de VS. Dit rapport zorgde voor zorgen dat de Federal Reserve de rente niet zo snel zal verlagen als eerder gedacht. In mei steeg het aantal banen met 272.000, terwijl dit in april nog 175.000 was.

De werkloosheid steeg echter naar 4% voor het eerst sinds januari 2022. Veel beleggers hoopten dat het rapport zou laten zien dat de arbeidsmarkt en economie aan het vertragen waren, wat de Fed zou kunnen aanmoedigen om het monetaire beleid te versoepelen en de rente te verlagen.

Handelsvolume XRP schiet omhoog

Volgens CoinMarketCap data is het handelsvolume van XRP in de afgelopen 24 uur meer dan verdubbeld naar $2,21 miljard, wat een stijging is van 103%. Door de dalingen in de crypto markt omtrent de macro-economische ontwikkelingen daalde de XRP koers fors, tot een dieptepunt van $0,454 voordat het enigszins herstelde. Op het moment van schrijven is XRP gestabiliseerd rond $0,4925. Ondanks deze daling in prijs heeft Ripple wel een nieuw record behaald. Er zijn nu namelijk meer dan 2.000 adressen die minstens 1 miljoen XRP bezitten.

XRP koers voorspelling

De Federal Reserve komt volgende week bijeen en de verwachting is dat de rente zowel dan als in juli stabiel blijft. Volgens cijfers van CME prijzen handelaren echter een 68% kans in op een renteverlaging in september. Op de korte termijn zou een doorbraak boven de dagelijkse voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200, rond $0,524 en $0,576, kunnen duiden op een positieve opleving van de XRP. Verdere dalingen zouden daarentegen het niveau van $0,4294 als steun kunnen vinden.


The post XRP handelsvolume explodeert met 103% terwijl crypto markt instort! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.