XRP-handelaren verliezen $7,26 miljoen door BlackRock-gerucht

XRP-handelaren verloren $7,26 miljoen als gevolg van een prijsdaling na valse geruchten over een BlackRock ETF, waarbij de meeste transacties op Binance en Bybit hebben plaatsgevonden.

XRP-investeerders zijn geconfronteerd met grote verliezen, in totaal $7,26 miljoen, als gevolg van koersschommelingen na valse geruchten over een BlackRock ETF. Deze verliezen staan op de vierde plaats na bitcoin, ether en solana in de lijst van geliquideerde futuretrades.

De prijs van XRP steeg kortstondig van 65 cent naar 73 cent na een misleidende tweet over vermeende XRP ETF-indiening door BlackRock. Het nepnieuws werd per abuis als waar gemeld, wat leidde tot een tijdelijke prijsstijging.

De ETF-indiening werd al snel onthuld als nep, wat resulteerde in een scherpe prijsdaling. Veel handelaren hadden al grote gokken gewaagd op stijgende XRP-prijzen, wat resulteerde in aanzienlijke verliezen. Meer dan 75% van de liquidaties kwam van handelaren die hoopten op hogere prijzen.

Het merendeel van deze transacties vonde plaats op cryptobeurzen Binance en Bybit, met bedragen variërend van enkele duizenden tot meer dan $200.000.

Een liquidatie treedt op wanneer een beurs een transactie gedwongen beëindigt vanwege het onvermogen van de handelaar om het vereiste geld te behouden. Veel XRP-handelaren maakten dit mee nadat ze hadden ingezet op hogere prijzen zonder eerst het nieuws te bevestigen.


The post XRP-handelaren verliezen $7,26 miljoen door BlackRock-gerucht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.