XRP Blijft Achter op BTC & ETH, Gaat Ripple Stijgen Na Rechtszaak

Hoewel de XRP koers afgelopen maand weer is gestegen, is deze stijging erg beperkt als we kijken naar wat Bitcoin, Ethereum en andere altcoins hebben gedaan. Zo is Bitcoin met +50% gestegen, Ethereum met +63%, terwijl XRP een kleine +23% is gestegen in de afgelopen 30 dagen.

De verwachting was dat XRP meer zou profiteren van de stijgende crypto markt, maar nu lijkt alles af te hangen van de SEC vs. Ripple rechtszaak. Gaat Ripple weer stijgen nadat deze langlopende rechtszaak eindelijk voorbij is?

XRP Koers Noteert Beperkte Stijging Terwijl Crypto Markt Explodeert

We beginnen met goed nieuws voor XRP, want de altcoin heeft op de daily chart een ‘Golden Cross gevormd’. Dit is een bullish ontwikkeling waarin in dit geval de 30-daagse moving average (geel) boven de 200-daagse moving average (blauw) is gestegen, wat kan leiden tot stijgingen in de koers.

Ripple maakte afgelopen dinsdag – samen met de crypto markt – een crash mee, zo ging XRP van $0,67 naar $0,53 voordat het dezelfde dag herstelde naar $0,59. De afgelopen dagen is XRP weer aan het klimmen, terwijl een ‘Golden Cross’ zich op donderdag vormde.

XRP koers grafiek – TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van XRP ligt nu nog op het hogere neutrale niveau van 61, wat Ripple de ruimte geeft om de komende tijd nog verder te stijgen, zolang er genoeg interesse is in de altcoin.

XRP investeerders en volgers wachten af op ontwikkelingen in de rechtszaak van Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC hoort op 23 maart zijn briefing in te dienen, nadat de deadline hiervoor een week is uitgesteld.

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, maakt zich zorgen om de vage argumenten van de SEC, wat mogelijk de aandacht kan trekken van wethouders in de VS.

De rechtszaak lijkt nu wel richting zijn einde te lopen, waardoor sommige investeerders zich hier alvast op voorbereiden. Zo zijn er ook whales die XRP aan het inslaan zijn voor verwachte pumps in de toekomst.

Hoelang het zal duren voordat de rechtszaak voorbij is, zal nog een vraag blijven, maar eind april zullen we hier mer over weten. Tot die tijd, zal de XRP koers vooral afhangen van wat de rest van crypto doet en speculatie van investeerders.

XRP zou volgende week naar de $0,67 stijgen, hetzelfde niveau als de piek in december 2023. Uiteraard, zal de crypto markt hiervoor verder moeten stijgen, met een nieuwe All-Time High voor bitcoin.

Alternatieve Crypto’s om in de Gaten te Houden Terwijl XRP Achter BTC en ETH Blijft Liggen

Na de indrukwekkende prestaties van de spot bitcoin ETF en de opkomende Bitcoin halving van 2024, staat Bitcoin momenteel in de schijnwerpers. Zo doen alternatieven voor Bitcoin het momenteel erg goed. Bitcoin Cash (BCH) is met meer dan +80% gestegen in de afgelopen 30 dagen en de minder populaire Litecoin (LTC) met +28%.

Deze alternatieven voor Bitcoin hebben een market cap van meerdere miljarden en profiteerde daarom van gelimiteerde stijgingen. Nieuwe alternatieven voor bitcoin daarentegen, kunnen veel harder stijgen terwijl de halving steeds dichterbij komt. Vandaag kijken we naar 2 alternatieven voor bitcoin die binnenkort kunnen exploderen.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin (GBTC) is een groen alternatief voor bitcoin dat werkt op de Ethereum blockchain, die op 13 maart een zeer belangrijke upgrade heeft gepland. Hierdoor kan GBTC niet alleen profiteren van de Bitcoin halving, maar ook van de Ethereum blockchain, die naar verwachting nog efficiënter zal worden.

Het voordeel van GBTC is dat je deze ERC-20 token kunt staken voor passieve beloningen, daarnaast heeft Green Bitcoin een alternatieve manier van staking waarmee je nog meer kunt verdienen. Met deze nieuwe manier van staking, verdien je extra GBTC door te voorspellen wat de Bitcoin koers gaat doen. Dit wordt ook wel Predict to Earn genoemd.

Je kunt GBTC in de presale kopen voor $0,6882 per token met de mogelijkheid om deze tokens te staken voor een APY van 165% voordat de token wordt gelanceerd op exchanges. Dit betekent dat je tijdens de presale al kunt beginnen met het verdienen van passieve beloningen, voordat het Predict-to-Earn mechanisme gelanceerd zal worden.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Hoewel de block rewards van Bitcoin binnenkort oor de vierde keer doormidden zullen gaan, is er nog steeds veel geld te verdienen met mining, doordat Bitcoin steeds meer waard wordt. Met de nieuwe Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is het mogelijk om via de cloud te minen, zodat je zelf geen hardware of technische kennis nodig hebt.

Bitcoin Minetrix is het eerste project dat een Stake to Mine mechanisme introduceert, zo kun je BTCMTX staken om mining credits te verdienen. Deze mining credits kun je gebruiken om te minen via de cloud. Het verdienen van credits tot het claimen van je geminede Bitcoins, loopt allemaal via een gebruiksvriendelijk dashboard.

De presale van Bitcoin Minetrix is bijna voorbij nadat het al meer dan $11,9 miljoen van de $15 miljoen heeft opgehaald. Je kunt BTCMTX voor $0,0139 per stuk kopen met de mogelijkheid om de token vervroegd te staken en passief BTCMTX te verdienen voordat de token in de bull markt gelanceerd wordt en kan exploderen in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post XRP Blijft Achter op BTC & ETH, Gaat Ripple Stijgen Na Rechtszaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.