X-account van Near Protocol gehackt, cryptische berichten geplaatst

De sociale media-aanwezigheid van het Near Protocol heeft een flinke tegenslag te verduren gekregen toen het officiële X-account werd gecompromitteerd, waarbij hackers ongebruikelijke en cryptische inhoud plaatsten die gebruikers verbaasde en alarmeerde.

Eerste melding van de hack

PeckShieldAlert meldde dat het X-account van Near Protocol in gevaar was gebracht en adviseerde gebruikers voorzichtig te zijn met ongebruikelijke berichten of links die vanaf dit account werden gedeeld. De inbreuk werd bekend toen vreemde berichten en een morsecodevideo die hintte op “duisternis” zonder uitleg werden gepost.

Cryptische berichten

De hackers veranderden het thema van de account in een gotische stijl en plaatsten berichten in een lettertype dat vaak geassocieerd wordt met heavy metal bands. Deze berichten bevatten zinnen “eis je soevereiniteit terug”, wat bijdroeg aan de mysterieuze aard van de hack. Er werd ook een 27 seconden durende morsecodevideo gepost, die werd gedecodeerd als “Darkness is coming”.

Reactie van de gemeenschap en historische context

De reactie van de cryptogemeenschap was gemengd, met speculaties over de vraag of de hack een publiciteitsstunt was of een echt veiligheidslek. Het incident herinnert aan eerdere hacks, zoals de januari hack op het X-account van CoinGecko, dat gebruikt werd voor een phishing-zwendel. Dit patroon onderstreept de voortdurende kwetsbaarheid van cryptogerelateerde sociale media accounts en de noodzaak voor verhoogde veiligheidsmaatregelen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post X-account van Near Protocol gehackt, cryptische berichten geplaatst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.