WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel

Het gerenommeerde The Wall Street Journal (WSJ) staat een rechtszaak te wachten vanwege een artikel dat het publiceerde over Tether en Bitfinex. In het artikel beschuldigde WSJ de bedrijven van illegale activiteiten en daar klopt volgens Tether en Bitfinex helemaal niets van. Als gevolg daarvan besluiten deze partijen nu om de krant aan te klagen voor laster.

Kranten als de WSJ moeten beseffen dat ze bedrijven hiermee kunnen beschadigen en daar kunnen ze niet zomaar mee wegkomen.

Wat is de reden voor de rechtszaak?

Het artikel dat de krant in februari 2023 publiceerde claimt dat bedrijven achter Bitfinex problemen hadden om toegang te krijgen tot het wereldwijde bankensysteem in 2018.

Op basis van emails en documenten claimde de WSJ dat bedrijven achter Bitfinex schimmige tussenpartijen creëerden en documenten falsificeerden om weer toegang te krijgen tot het bankensysteem.

Christopher Harborne, die 13 procent van Tether bezit, werd in het artikel neergezet als een hoofdrolspeler in deze “criminele activiteit.” Opvallend is dat op 21 februari 2024 het stuk over Harborne uit het artikel is verwijderd.

Ondanks het verwijderen van die passages, besluit Harborne nu alsnog om de WSJ aan te klagen. Hij werd in het artikel namelijk gelinkt aan fraude, witwassen en andere financiële ellende.

‘Hoe meer clown-artikelen, hoe meer Tether groeit’

De toenmalige Chief Technology Officer (CFO) van Tether, Paolo Ardoino, die momenteel als CEO functioneert, was keihard over de publicatie van de WSJ in 2023. Hij noemde het artikel destijds al een “clown-artikel” en gaf aan dat Tether alleen maar sneller zou groeien dankzij dit soort onzin.

“Mensen begrijpen dat Tether staat voor vrijheid in inclusie”, zo raasde Paolo Ardoino verder. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf waren de woorden van Ardoino zelfs de officiële reactie van het bedrijf.

Enkele minuten voor zijn iets meer uitgebreide reactie publiceerde Ardoino de bovenstaande tweet, waarin hij de WSJ direct uitdaagde. Het begint er steeds meer op te lijken dat Tether in dit geval de waarheid aan zijn zijde heeft, al moet dat uiteindelijk natuurlijk nog maar blijken.


The post WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.