Wormhole Haalt Recordbedrag Op: $225 Miljoen voor Blockchain-Communicatie

Wormhole, bekend om zijn protocol dat communicatie tussen verschillende blockchains mogelijk maakt, heeft een historische financiering van $225 miljoen binnengesleept. Deze investering met een waardering van $2,5 miljard, markeert de grootste financieringsronde voor een crypto-project in 2023.

De financiering, die technisch gezien hun eerste is, werd begeleid door Saeed Badreg, CEO van Wormhole Labs. Jump Crypto, een dochteronderneming van het high-frequency trading bedrijf Jump Trading, heeft het project jarenlang ondersteund. Dat meldt Fortune.com.

Deze financieringsronde trok grote namen aan zoals Brevan Howard en Coinbr Ventures. Opvallend is dat de investeerders geen aandelen, maar token warrants ontvangen. Deze warrants geven recht op een deel van de totale voorraad van een nog te lanceren cryptocurrency.

Naast de financiering kondigde Wormhole de oprichting van Wormhole Labs aan, een nieuw bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het protocol. De precieze verdeling van de $225 miljoen tussen Wormhole Labs en Wormhole Foundation, een entiteit opgericht in 2021, blijft onbekend.

Deze investering en de lancering van Wormhole Labs markeren een nieuwe fase voor Wormhole, los van Jump Crypto. De afsplitsing volgt op een periode van verhoogde regelgevende druk en een uitdagend jaar voor Jump Crypto en de gehele cryptosector. Wormhole, opgericht binnen Jump Crypto en gelanceerd in augustus 2021. De lancering werd gevolgd door een grote hack in 2022 waarbij $320 miljoen aan crypto werd gestolen. Jump Crypto vulde toen het verloren bedrag aan.

Met deze nieuwe financiering hoopt Wormhole zijn technologie verder te ontwikkelen en meer ontwikkelaars aan te trekken om op het protocol te bouwen. De kapitaalinjectie vertegenwoordigt een keerpunt voor het bedrijf in een periode van marktvolatiliteit en veranderende regelgevende landschappen.

 


The post Wormhole Haalt Recordbedrag Op: $225 Miljoen voor Blockchain-Communicatie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.