Worldcoin schiet 140% omhoog in één week, wallet-app bereikt 1 miljoen dagelijkse gebruikers

De prijs van Worldcoin’s WLD-token is de afgelopen zeven dagen met 141% gestegen, terwijl het bedrijf een mijlpaal van dagelijkse actieve gebruikers bereikt.

Worldcoin token (WLD)

Worldcoin (WLD) token, een cryptoproject medeopgericht door OpenAI CEO Sam Altman, is meer dan 140% gestegen in de laatste week, terwijl zijn dagelijkse gebruikers de 1 miljoen grens bereikt.

In een bericht van 18 februari op X kondigt Worldcoin aan dat zijn crypto wallet-applicatie, genaamd “World App,” meer dan 1 miljoen gebruikers heeft. Dat is een significante groei sinds de 100.000 dagelijkse actieve gebruikers in november vorig jaar.

Gelanceerd in juli 2023 door OpenAI CEO Sam Altman en Alex Blania, is Worldcoin een zelfbenoemd “privacy-beschermend” digitaal identiteitsverificatieproject. Het beteelt gebruikers in zijn eigen cryptocurrency in ruil voor het scannen van hun irissen.

Het doel van Worldcoin is om te proberen wereldwijd Universeel Basisinkomen in te voeren, door iedereen op de planeet een kleine hoeveelheid van zijn native WLD-token te geven in ruil voor het verifiëren van hun identiteit.

Controverse

Echter, het doel van Worldcoin om Universeel Basisinkomen (UBI) in te voeren samen met zijn biometrisch identiteitssysteem leidt ook tot controverse. Deze is grotendeels gecentreerd rond privacyzorgen over zijn metalen oogscannende apparaten genaamd “Orbs.”

Op 31 januari startte de privacycommissaris voor persoonsgegevens (PCPD) in Hong Kong een onderzoek naar de lokale operaties van Worldcoin, wijzend op “ernstige risico’s voor de privacy van persoonsgegevens.” De PCPD zegt dat het zes door Worldcoin gecontroleerde panden in Hong Kong is binnengegaan als onderdeel van zijn onderzoek.

Buiten Hong Kong heeft het project de aandacht getrokken van de regulatoren van vele jurisdicties over privacyzorgen, wat heeft geleid tot de volledige opschorting van zijn diensten in Kenia en het pauzeren van iris-scans in India.

Ongeacht deze regelgevende zorgen heeft het native Worldcoin-token winsten van meer dan 141% geboekt in de laatste week, gesteund door een bredere rally door de hele cryptosector.

Ondertussen zijn de winsten van Worldcoin over de week samengevallen met verschillende grote updates van OpenAI.

Sora

Op 16 februari onthulde OpenAI zijn nieuwe tekst-naar-video generator, Sora, waarmee gebruikers videoclips en scènes kunnen genereren vanuit tekstprompts.

Een week eerder, op 9 februari, kondigde Altman aan dat hij een verbazingwekkende $7 biljoen zou zoeken om het bedrijf te helpen bij het financieren en opschalen van zijn halfgeleiderchipontwikkeling. Hoewel het massale dollarbedrag wenkbrauwen deed fronsen door de hele techwereld, was Altman niet onder de indruk.


The post Worldcoin schiet 140% omhoog in één week, wallet-app bereikt 1 miljoen dagelijkse gebruikers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.