Worldcoin-operator onthult plannen voor uitbreiding naar Mexico.

Tools for Humanity, de operator achter Worldcoin, gaat zijn diensten uitbreiden in Mexico, ondanks de groeiende bezorgdheid van wetgevers over zijn irisscan initiatieven. Ondanks de roep om overheidsbemoeienis met de zaak, kondigde het bedrijf zijn plannen aan om zijn bereik in het land uit te breiden.

Details uitbreiding

Volgens berichten van Criptonoticias heeft Tools for Humanity irisscan centra opgezet in belangrijke steden als Mexico City, Guadalajara en Monterrey. Deze stap betekent een aanzienlijke uitbreiding van de activiteiten van het bedrijf in Mexico.

Worldcoin heeft al negen regionale centra in Mexico waar biometrische gegevens van burgers worden verzameld. Dit maakt Mexico de op twee na grootste basis voor het project in de Latijns-Amerikaanse regio. Deze uitbreiding komt echter te midden van groeiende zorgen en kritisch onderzoek van wetgevers.

Zorgen van wetgevers

Eerder deze maand uitte María Eugenia Hernández, een wetgever van de regerende Morena-partij, haar bezorgdheid over de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan het in verkeerde handen vallen van gegevens van burgers. Hernández benadrukt het belang van duidelijke regels voor het gebruik en de exploitatie van de gegevens van burgers en is sceptisch over de veiligheid van het uitwisselen van biometrische gegevens voor cryptocurrency tokens.

Wereldwijd onderzoek

De uitbreiding van de activiteiten van Worldcoin in Mexico draagt bij aan de toenemende controle waarmee het bedrijf wereldwijd wordt geconfronteerd. Er lopen onderzoeken naar activiteiten van Worldcoin in verschillende landen, waaronder Zuid-Korea en Hong Kong.

Daarnaast heeft het bedrijf te maken gehad met regelgevingsproblemen in verschillende landen, wat heeft geleid tot de opschorting van zijn diensten in landen als India, Brazilië en Frankrijk. Een recente uitspraak van het Hooggerechtshof in Spanje bevestigde een tijdelijk verbod op de irisscan-activiteiten van Worldcoin, vanwege bezorgdheid over gegevens en privacy.

Worldcoin begrijpen

Worldcoin is een cryptocurrency project gericht op het creëren van een gedecentraliseerd identiteitsnetwerk. Het maakt gebruik van irisscantechnologie om de identiteit van gebruikers te verifiëren en biedt hen cryptocurrency tokens aan in ruil voor hun biometrische gegevens. Ondanks de ambitieuze doelen zijn de activiteiten van Worldcoin in verschillende delen van de wereld geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van regelgeving en privacy.

Overzicht

Naarmate Tools for Humanity zijn service uitbreidt, krijgt het te maken met toenemende zorgen van wetgevers en een voortdurende wereldwijde controle. De ambitieuze visie van het bedrijf om een gedecentraliseerd identiteitsnetwerk te creëren met Worldcoin wordt geconfronteerd met problemen op het gebied van regelgeving en privacy. In dit landschap wordt de behoefte aan transparantie en verantwoord gegevensgebruik van het grootste belang.


The post Worldcoin-operator onthult plannen voor uitbreiding naar Mexico. appeared first on Bitcoinmagazine.nl.