Worden Ethereum Spot ETF’s in Mei Goedgekeurd? 6 Analisten Geven Hun Voorspellingen

Slechts twee maanden na hun goedkeuring zijn spot bitcoin ETF’s enorm populair geworden. Ze hebben meer dan 11,8 miljard dollar aan investeringen aangetrokken, waarvan op één dag een record van 1 miljard dollar. Deze toestroom van geld heeft de prijs van bitcoin naar een recordhoogte van bijna 73.000 dollar gedreven, een stijging van bijna 60% dit jaar. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, is ook gestegen tot bijna 4.000 dollar. Echter heeft ethereum nog geen eigen ETF gezien, maar gaat daar verandering in komen?

Anticipatie op goedkeuring spot ethereum ETF

De stijging van de ethereum prijs komt deels door de verwachting rond de deadline van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om te reageren op de eerste aanvraag voor een spot ethereum ETF door VanEck op 23 mei.

Experts zoals Matt Hougan van Bitwise en Vance Spencer van Framework Ventures verwachten een vlotte goedkeuring, tenzij er onvoorziene problemen zijn. Aurielle Barthere, een onderzoeksanalist, suggereert dat invloedrijke figuren zoals Larry Fink van BlackRock de SEC kunnen overtuigen met hun indrukwekkende staat van dienst op het gebied van ETF’s.

Mogelijke obstakels voor goedkeuring

Er zijn echter enkele mogelijke obstakels. Sommige ETF bedrijven, waaronder Ark en Franklin Templeton, overwegen om ethereum staking toe te voegen, wat volgens Hougan een significant probleem kan vormen. Maar hij merkt op dat gestaked eth slechts een kwart van de totale munten vertegenwoordigt en dat opkomende bitcoin spot ETF’s nog steeds een klein deel van de marktwaarde van de valuta uitmaken.

Matteo Greco, een crypto analist bij Fineqia International, ziet enige centralisatie als een noodzakelijke concessie voor de markt om mainstream populariteit te bereiken. Hij wijst op de dominantie van 11 openbaar verhandelde Amerikaanse bitcoin miners in de hashrate van het netwerk.

Juridische status van ETH en liquiditeitskwesties

Een ander potentieel obstakel is de juridische status van ETH. Terwijl de SEC veel andere populaire munten als effecten heeft geclassificeerd, is het standpunt over ethereum inconsistent geweest. Dit voegt complexiteit toe aan het goedkeuringsproces, volgens Jag Kooner van Bitfinex.

De relatieve nieuwheid van ethereum futures ETF’s, gelanceerd in oktober 2023, en de lagere liquiditeit en marktkapitalisatie van ETH in vergelijking met bitcoin, kunnen ook uitdagingen vormen. Ondanks deze mogelijke hindernissen blijven Spencer en Barthere optimistisch over een goedkeuringskans van 60% tot 70% in mei. Hougan is voorzichtiger, maar ziet nog steeds een kans van 75% op goedkeuring tegen het einde van het jaar.

Toch waarschuwt Jake Chervinsky dat goedkeuring in 2024 onwaarschijnlijk is. Hij suggereert dat stilte van de SEC tot aan de deadline van 23 mei veelzeggend kan zijn.


The post Worden Ethereum Spot ETF’s in Mei Goedgekeurd? 6 Analisten Geven Hun Voorspellingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.