“Witte Huis voorspelt bitcoin prijsstijging tot $250.000”

Een opmerkelijk ‘feitje’ in de Amerikaanse begroting voor 2025, dat op het sociale medium X tot beroering leidt. Het is Pierre Rochard, vicepresident Research bij bitcoinminer Riot, die het beleidstuk als erg bullish voor bitcoin interpreteert.

Biden bullish?

 

Deze bewering heeft geleid tot een golf van reacties binnen de crypto community. Volgens Rochard gaat de federale overheid ervan uit dat de bitcoin prijs blijft stijgen ($250.000 in 2034-2035) en dat het interessant is om daar belasting over te gaan heffen. Volgens anderen is de interpretatie van Rochard met een korrel zout te nemen.

Zo merkt Zack Guzmán op: “Dit is pagina 160 van de begroting van het Witte Huis. (Het Witte Huis zou het Bitcoin-logo niet over het Witte Huis plaatsen).”

Voorspelt de regering-Biden echt $250.000 per Bitcoin?

Rochard verduidelijkt later wel zijn tweet naar aanleiding van de reacties. “Ik heb de grafieken zelf gemaakt om de bullishness te illustreren. […] Loop de cijfers na, denk je dat geld aan bomen groeit? […] Weinigen begrijpen de relatie tussen handelsvolume, belastingen en BTC-prijs.”

Ter verdediging van zijn standpunt betoogt Rochard ook dat zijn analyse bedoeld was om licht te werpen op de optimistische fiscale aannames met betrekking tot digitale activa. “Ik heb nooit beweerd dat de afbeelding deel uitmaakt van de begroting van de president. Het is uiteraard een collage om de aannames achter de belastinginkomsten te illustreren. Los daarvan is het opmerkelijk dat het Witte Huis niet alleen bullish is, maar jaar-op-jaar steeds bullish,” merkte hij op.

Belastinginkomsten

Rochard beschuldigt het Witte Huis er ook van een te rooskleurig beeld te schetsen van toekomstige belastinginkomsten uit digitale activa. “Ik denk dat het Witte Huis misleidend is in dit scenario, er is geen manier waarop ze echt zo bullish zijn. Ze hebben de fiat-belastinginkomsten kunstmatig opgeblazen om het er beter uit te laten zien, dit maakt deel uit van hun algehele aanval op bitcoin.”

Opmerkelijk is dat de voorgestelde begroting van het Witte Huis inderdaad een reeks regelgevende en belastingmaatregelen schetst die gericht zijn op de digitale activasector, met als doel tegen 2025 een verwachte $10 miljard aan inkomsten uit deze opkomende markt binnen te halen. De focus van de begroting omvat de implementatie van regels voor wash trading, een belasting van 30% op cryptomining en andere regelgevingen die bedoeld zijn om de belastingbehandeling van digitale activa te stroomlijnen en lacunes te sluiten die specifieke demografische investeerders bevoordelen.


The post “Witte Huis voorspelt bitcoin prijsstijging tot $250.000” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.