WisdomTree, uitgever van bitcoin ETF, gaat voor licentie in New York

WisdomTree, de uitgever van één van de negen nieuwe bitcoin ETF’s, is van plan om uit te breiden naar New York. Het wil een licentie halen om ook in deze Amerikaanse staat een aantal crypto-gerelateerde producten en diensten aan te mogen bieden.

Eleanor Terrett, verslaggever van FOX Business, deelt dat WisdomTree nauw samenwerkt met het New York State Department of Financial Services (NYDFS). Er is (nog) geen officiële aankondiging gedaan door de emittent van bitcoin ETF over deze stap.

New York heeft al jaren lang hele strenge regels voor financiële partijen, in het bijzonder voor cryptobedrijven. Zo hebben beurzen de beruchte BitLicense nodig en zijn New Yorkers vaak als eerste afgesloten van platforms.

Sommige bronnen beweren nu echter dat NYDFS zeer dicht bij het verlenen van goedkeuring aan een Limited Purpose Trust Charter aan WisdomTree. Als dit waar is, dan zal het beleggingsbedrijf wettelijk toestemming krijgen om zijn diensten voor digitale activa in New York aan te bieden. WisdomTree is naast Coinbase, Fidelity Digital Assets en zeven andere bedrijven dan de 10e partij met een Limited Purpose Trust Charter.

Intussen is handelsdag 16 voor de gloednieuwe ETF’s alweer achter de rug. Grayscale was marktleider met een handelsvolume van $338 miljoen, op de voet gevolgd door BlackRock met $233,4 miljoen. Fidelity was de volgende met $176,4 miljoen.

WisdomTree is een van de minst presterende spot BTC ETF’s op de markt. Toen GBTC een handelsvolume van $338 miljoen registreerde, was BTCW goed voor slechts $18,2 miljoen.


The post WisdomTree, uitgever van bitcoin ETF, gaat voor licentie in New York appeared first on Bitcoinmagazine.nl.