WisdomTree krijgt toestemming voor fysieke crypto ETP’s

WisdomTree heeft goedkeuring gekregen om twee fysieke cryptocurrency ETP’s (exchange-traded products) te noteren op de London Stock Exchange (LSE). De Financial Conduct Authority (FCA) heeft toestemming gegeven voor de WisdomTree Physical Bitcoin (BTCW) en WisdomTree Physical Ethereum (ETHW) ETP’s. Wat betekent dit voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en investeerders?

Wat zijn fysieke crypto ETP’s?

Fysieke crypto ETP’s zijn beleggingsproducten die de prijs van cryptocurrencies volgen, ondersteund door de werkelijke digitale activa. Dit betekent dat voor elke ETP-aandeel er een fysieke hoeveelheid Bitcoin of Ethereum wordt aangehouden. Deze producten bieden een gereguleerde manier om in crypto te investeren zonder direct de cryptocurrencies zelf te kopen.

Toegang voor investeerders

Vanaf 28 mei zullen de WisdomTree ETP’s beschikbaar zijn op de LSE, maar aanvankelijk alleen voor professionele investeerders. Dit opent nieuwe deuren voor institutionele beleggers die eerder beperkte toegang hadden tot cryptocurrencies vanwege regelgevende beperkingen.

De crypto ETP’s van WisdomTree hebben een beheerskostenratio van 0,35%. Dit maakt het een kostenefficiënte manier voor professionele beleggers om blootstelling aan Bitcoin en Ethereum te verkrijgen.

ETP’s van WisdomTree

Vergroot institutionele adoptie

Alexis Marinof van WisdomTree, verklaarde dat de goedkeuring door de FCA kan leiden tot een grotere institutionele adoptie van crypto-activa. Veel professionele investeerders hadden moeite om blootstelling te krijgen vanwege regelgevende beperkingen en onzekerheid. De goedkeuring van het prospectus van WisdomTree’s crypto ETP’s door de FCA verwijdert deze toegangsbarrières.

WisdomTree’s crypto ETP’s zijn al genoteerd op de Deutsche Börse Xetra, de Zwitserse Beurs SIX en de Euronext-beurzen in Parijs en Amsterdam. Dit biedt Europese investeerders diverse mogelijkheden om te investeren in gereguleerde crypto-producten.

WisdomTree betrad de cryptomarkt in 2019 met een fysiek ondersteunde Bitcoin ETP op de Zwitserse beurs SIX. Sindsdien heeft het zijn assortiment uitgebreid met diverse crypto ETP’s, waaronder de WisdomTree Crypto Market, Crypto Altcoins en Crypto Mega Cap Equal Weight ETP’s.

WisdomTree is niet de enige speler in deze ruimte. De ETC Group lanceerde in februari een totaalrendement product dat de Compass Ethereum Total Return Monthly index volgt, genoteerd op Deutsche Börse Xetra. In april voegde ETC een Bitcoin-product toe.

Wat betekent dit voor jou?

Als Nederlandse crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder biedt dit nieuws spannende mogelijkheden. Door te investeren in deze gereguleerde ETP’s kun je profiteren van de voordelen van cryptocurrencies zonder de directe complexiteit en risico’s van het bezitten van de activa zelf. Dit is een geweldige kans om je portfolio te diversifiëren en in te spelen op de groeiende acceptatie van crypto in de institutionele wereld.

  • Onderzoek: Verdiep je in de details van de WisdomTree Physical Bitcoin en Ethereum ETP’s.
  • Advies inwinnen: Overleg met een financieel adviseur over hoe deze producten in je beleggingsstrategie passen.
  • Handel: Overweeg om in deze ETP’s te investeren zodra ze beschikbaar zijn op de LSE, als je een professionele investeerder bent.

De goedkeuring van de WisdomTree fysieke crypto ETP’s door de FCA markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van gereguleerde crypto-investeringen. Dit biedt professionele investeerders nieuwe mogelijkheden en kan leiden tot een bredere acceptatie van cryptocurrencies.

Blijf geïnformeerd, onderzoek de mogelijkheden en onderneem actie om deel te ondernemen aan deze groeiende markt.

 


The post WisdomTree krijgt toestemming voor fysieke crypto ETP’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.