WIF, BONK, PEPE, FLOKI, SHIB crypto’s crashen na $1 mld sell-off, kunnen meme coins herstellen voor Doge Day?

Vrijdagavond onderging de crypto markt een gigantische $1 miljard sell-off die een aantal meme coins erg hard raakten. Kunnen meme coins herstellen voor Doge Day?

In de crypto crash van gisteravond stortte meme coins zoals WIF, BONK, PEPE, FLOKI en SHIB ongelofelijk hard omlaag. De dalingen lijken ondertussen stopgezet, maar de schade is al aangericht en de weg omhoog lijkt erg lang.

Market cap meme coin markt daalt 15%

Over de afgelopen 24 uur heeft er een sell-off plaatsgevonden van bijna $1 miljard. In slechts enkele uren daalden de koersen van grote cryptos zoals Bitcoin gigantisch. Bitcoin daalde in een tijdsbestek van 6 uur van $71.000 naar $66.000. Ondanks dat de grote cryptos zoals Bitcoin en Ethereum aanzienlijke verliezen moesten accepteren van meer dan 5% (BTC daalde 5%, ETH daalde 7,6%) zijn het vooral de meme coins geweest die hard geraakt zijn door deze massale crypto crash.

WIF, BONK, PEPE, FLOKI en SHIB zijn een aantal van de meme coins die het hardst geraakt werden. De WIF koers daalde met meer dan 22,4% over de afgelopen 24 uur en heeft nu een waarde van $2,66. De BONK koers, Pepe Coin koers en Foki Inu koers deden het bijna net zo slecht en daalde alle drie met ongeveer 20% over dezelfde periode.

Ook een van de grootste meme coins op de markt, SHIB, leed aanzienlijke verliezen. De Shiba Inu koers daalde met meer dan 12% over de afgelopen 24 uur. Al deze verliezen zorgde ervoor dat de volledige meme coin industrie ook met bijna 15% daalde over de afgelopen 24 uur volgens data van CoinMarketCap.

Market cap meme coin markt – Bron: CoinMarketCap

Ondanks dat de sell-off groot was en vele meme coins met 20% daalde in slechts enkele uren lijkt de markt nu wel tot rust te zijn gekomen. Sinds de Shiba Inu koers gisteren om kwart voor negen ’s avonds zijn dieptepunt van $0,00002287 bereikte, is de koers niet meer gedaald. Op dit moment is SHIB $0,00002417 waard.

De vraag is nu wanneer deze bekende meme coins hun weg omhoog weer in kunnen zetten. De dalingen hebben er namelijk voor gezorgd dat ook het fundament van een token zoals Shiba Inu niet heel erg meer overtuigt. Zijn RSI is gedaald richting de 40 en de token bevindt zich onder al zijn Moving Averages van de korte en middellange termijn.

Het lijkt er dan ook op dat de meme coin markt afhankelijk is van externe factoren om een aanzienlijk herstel door te maken. De aankomende Bitcoin halving kan hier in meehelpen, maar de vraag is of dit genoeg is om de gemaakte verliezen te compenseren.

Niet alle meme coins zijn echter even hard geraakt door de recente crypto crashes. Meme coins die zich nog in zijn presale periode bevinden waren bijvoorbeeld vrijwel immuun voor koers crashes en vormen daardoor goede opties voor investeerders die op de korte termijn aanzienlijke winsten willen realiseren. Om deze reden bespreken we hieronder een drietal presale cryptos die op dit moment het meeste potentieel hebben voor aanzienlijke stijgingen.

Dogeverse – innovatief alternatief voor Dogecoin

Dogeverse is een onlangs gelanceerd alternatief voor Dogecoin. Doordat de token zich nog in zijn presale fase bevindt, heeft het nauwelijks last van de huidige crypto crash. Zijn goedlopende presale die al meer dan $3,5 miljoen heeft opgehaald bevestigt dit.

Dogeverse is bezig met de ontwikkeling van een uniek alternatief voor de grootste meme coin van de wereld. Doordat het zijn native DOGEVERSE token ontwikkelt op meerdere blockchains vormt het een Multi-chain alternatief voor Dogecoin.

De Dogeverse token gaat onder andere ontwikkeld worden op de Ethereum, BNB, Polygon, Solana en Avalanche blockchains. Voor gebruikers betekent dit dat ze kunnen profiteren van de beste voordelen en functies van al deze blockchains. Daarnaast zullen de transacties van Dogeverse ook sneller en goedkoper zijn vanwege de verbeterde liquiditeit.

De presale van het project doet het erg goed en DOGEVERSE tokens kosten op dit moment $0,000294 per stuk. Deze prijs stijgt echter in elke fase van de presale en vandaag is daardoor het beste moment voor investeerders om optimaal te profiteren van de huidige lage prijzen.

99Bitcoins – verdien door te leren over crypto

99Bitcoins is nog een crypto project die al veel waard kan worden voor Doge Day. Dit project is namelijk al een bekende naam onder veel traders in de crypto markt. 99Bitcoins lanceerde in 2010 namelijk al een website waar gebruikers terechtkonden voor al hun crypto informatie.

Nu bijna 15 jaar later heeft het platform al meer dan 700.000 gebruikers en zijn er zelfs 2 miljoen gebruikers voor de crypto cursussen van het platform. 99Bitcoins staat volledig in het teken van mensen leren over crypto, en dat is dan ook precies waar zijn nieuwe crypto token voor gebruikt gaat worden.

99Bitcoins platform

De 99BTC token speelt namelijk een belangrijke rol in het nieuwe Learn 2 Earn systeem van 99Bitcoins. Met dit revolutionaire concept zijn gebruikers in staat om geld te verdienen terwijl ze leren over crypto. In totaal is er voor 79 uur aan trading lessen beschikbaar.

De 99BTC token bevindt zich op dit moment nog in zijn presale fase. Dat betekent dat gebruikers in staat zijn om tokens voor een relatief lage prijs aan te schaffen. Tokens kosten op dit moment $0,001 tijdens de presale die al meer dan $210.000 heeft weten op te halen.

Slothana – is dit de opvolger van Bonk?

Slothana is een voorbeeld van een meme coin project dat net als BONK en WIF een ongelofelijke explosie in waarde door kan maken op het moment dat zijn native SLOTH token gelist wordt op exchanges. Deze token is net als BONK en WIF ontwikkeld op de Solana blockchain en wist meteen al de nodige aandacht te winnen onder investeerders.

In plaats van gebruik te maken van een standaard presale maakte dit project gebruik van een send-to-wallet airdrop systeem, iets wat meteen al een groot succes bleek. Via dit systeem konden gebruikers gemakkelijk SLOTH tokens aanschaffen door hun SOL tokens naar het wallet adres van Slothana te sturen.

Daarnaast zijn gebruikers ook in staat om hun wallet te verbinden op de website van Slothana om SLOTH tokens te kopen. Op dit moment worden de Phantom Wallet, Solflare Wallet, Coinbase Wallet en Trust Wallet geaccepteerd.

slothana solana meme coin

De presale van dit project behaalde in enkele dagen al zijn doel van $10 miljoen. Dat betekent dat deze presale zich nu in zijn laatste fase bevindt en gebruikers nog maar beperkt de tijd hebben om SLOTH tokens te kopen. 1 SOL token levert je 10.000 SLOTH op.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post WIF, BONK, PEPE, FLOKI, SHIB crypto’s crashen na $1 mld sell-off, kunnen meme coins herstellen voor Doge Day? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.