Whales wedden op bitcoin koers van 50.000 dollar in januari

Het lijkt erop dat whales, de rijkste beleggers van de markt, momenteel gigantisch veel vertrouwen hebben in de ontwikkeling van de bitcoin koers. Op 7 december bereikte de open-interesse op de optiemarkt een ongelooflijke 20,5 miljard dollar. Dat lijkt het gevolg van de inmenging van institutionele beleggers, de echte vermogende mensen van deze wereld.

Opvallend is dat een groot deel van de rijkaards inzet op een bitcoin koers van 50.000 dollar in januari 2024.

Stijgingen op komst voor bitcoin?

Als de rijkaards geld willen verdienen aan hun opties, dan moet de bitcoin koers echt nog verder omhoog; zo blijkt uit de bovenstaande grafiek van de open-interesse verdeling van Deribit.

Er zijn zelfs whales die op koersen van 70.000 tot 100.000 dollar hebben gewed voor de komende maand.

Dat zou in theorie kunnen gebeuren als de Spot Bitcoin ETF op de markt komt en bitcoin echt gekke dingen laat zien. Maar daar zit natuurlijk nog een grote brok met onzekerheid aan vast.

Het is voor ons als investeerders in ieder geval een positief signaal dat er veel bullish opties worden afgesloten door de rijkste investeerders van de markt. Die staan er immers om bekend niet zomaar te handelen.

Bitcoin koers strubbelt

Op het moment van schrijven hebben de bulls het even wat moeilijker. Bitcoin is afgewezen bij de 44.000 dollar en bungelt momenteel op 43.400 dollar, wat een daling van 1,13 procent oplevert over de afgelopen 24 uur voor de digitale munt.

Ethereum daarentegen doet het momenteel plotseling een stuk beter met een stijging van 5,36 procent over de afgelopen 24 uur.

Over de afgelopen zeven dagen gemeten doet bitcoin het echter nog altijd beter dan Ethereum. Ook qua market cap kan Ethereum bij lange na nog niet aan bitcoin tippen.

Sterker nog, een met Ethereum vergelijkbare market cap zou een bitcoin koers van iets meer dan 14.000 dollar opleveren. Zo kun je zien hoe ver Ethereum momenteel nog achterloopt op bitcoin. Van een zogenaamde ‘flippening’ is op dit moment dus ZEKER geen sprake.


The post Whales wedden op bitcoin koers van 50.000 dollar in januari appeared first on Bitcoinmagazine.nl.