Whales sturen bitcoin naar de beurzen tijdens koersdalingen

De bitcoin koers is deze week stevig gedaald en het lijkt erop dat een paar whales (in ieder geval voor nu) het vertrouwen in de digitale munt opzeggen. Veel grote jongens en meiden sturen hun bitcoin naar de beurzen, waarschijnlijk om deze te verkopen. Het lukt de bulls in ieder geval maar niet om het positieve momentum weer terug te pakken.

Mogelijk kan de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank van vanavond daar verandering in brengen.

Whales verkopen hun bitcoin

De bovenstaande transactie op Whale Alert is zeker niet de enige. Whales sturen momenteel voor miljoenen dollars aan bitcoin richting de beurzen en de kans is meer dan aanwezig dat ze niet van plan zijn om hun munten daar te hodlen.

Neem bijvoorbeeld ook deze transactie van 9 uur geleden. Honderden miljoenen dollars aan bitcoin stromen richting de beurzen. Dit is het moment dat het hodl-leger van bitcoin moet opstaan, want anders is het mogelijk dat we verdere koersdalingen voor de kiezen krijgen.

De enige andere verklaring is dat whales verwachten dat de koersen richting het einde van het jaar weer omhoog zullen schieten en dat ze hun bitcoin alvast op de beurzen willen hebben om deze te verkopen.

Whales manipuleren de markt?

Nog een andere verklaring is dat whales hiermee het grote publiek bang willen maken voor verdere dalingen.

Als de bitcoin koers daalt en grote wallets hun bitcoin naar de beurzen sturen, dan kan dat ook een strategie zijn om mensen ervan te overtuigen om hun bitcoin in de verkoop te gooien.

Zo zouden whales in theorie de koers kunnen drukken, simpelweg door hun bitcoin richting de beurzen te sturen, zonder ze daadwerkelijk te verkopen. Je kunt immers niets uitsluiten in de financiële wereld.

Whales zijn natuurlijk ook niet verplicht om hun bitcoin te verkopen als ze deze naar de beurzen sturen.


The post Whales sturen bitcoin naar de beurzen tijdens koersdalingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.