Whales kopen in: bullish voor bitcoin?

De bulls en de bears zijn momenteel verwikkeld in een zware oorlog rond de bitcoin koers van 69.000 dollar. Het lukt de bulls maar niet om bitcoin boven de 70.000 dollar te houden en dat begint ondertussen pijnlijk te worden. Nu lijken ze echter hulp te krijgen van de whales.

Whales kopen bitcoin

Grote investeerders (whales) beginnen op dit moment enorme hoeveelheden bitcoin in te kopen. Volgens sommige schattingen gaat het om bijna $1 miljard aan bitcoin per dag.

Die onstilbare honger naar bitcoin suggereert dat de whales in kwestie geloven in de lange-termijn waarde van bitcoin.

“Terwijl jij bang bent, kopen de whales bitcoin als nooit tevoren”, aldus Vivek op Twitter.

Overigens zijn het niet alleen de whales die momenteel bitcoin inkopen. Ook particulieren beginnen voorzichtig in te stappen, getuige het groeiende aantal adressen met tussen de 0,01 en 1 bitcoin.

“Deze samenkomst van enthousiasme van whales en particulieren, die miljoenen gebruikers vertegenwoordigen, kan bitcoin naar nieuwe hoogte stuwen”, aldus de analisten van NewsBTC.

Bitcoin miners voelen de pijn

Ondanks deze positieve berichtgeving, zijn er ook mensen binnen het ecosysteem die op dit moment minder vrolijk zijn. De miners zitten sinds de halving ineens nog maar met de helft van hun “normale” omzet. Natuurlijk weten zij dat bitcoin een volatiel beestje is en dat er iedere vier jaar sprake is van een halving, maar het blijft een lastig fenomeen om een bedrijfsvoering op na te houden.

Wat dat betreft kunnen zij wel wat koersstijgingen gebruiken van bitcoin. Als die niet komen, dan kan de verkoopdruk van de miners toenemen.

Hoe lager de bitcoin koers, hoe meer zij moeten verkopen om hun operaties draaiende te houden.

Voor nu zijn alle ogen echter gericht op komende woensdag. Dan staat er weer belangrijke Amerikaanse inflatiedata op het programma in de vorm van de consumentenprijsindex (CPI).

Als die lager uitvalt dan verwacht, dan kan de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) mogelijk eerder zijn renteverlagingen doorvoeren. Daarna staat er op woensdag ook nog een rentevergadering van de Fed op het programma, waarbij met name de persconferentie van voorzitter Jerome Powell veel aandacht zal krijgen.


The post Whales kopen in: bullish voor bitcoin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.