Whale stuurt $140 miljoen aan bitcoin naar Kraken

Bitcoin is de maand mei dramatisch begonnen en handelt op het moment van schrijven nog altijd onder de koers van 58.000 dollar. De koersbreuk van bitcoin kwam op hetzelfde moment als de beslissing van enkele rijke investeerders om gigantische hoeveelheden BTC naar de beurzen te sturen.

Whale stuurt $140 miljoen aan bitcoin naar Kraken

Op woensdag wist Lookonchain een whale te spotten die 1.225 bitcoin (ongeveer 70,26 miljoen dollar) naar Kraken stuurde. Enkele dagen eerder werd dezelfde whale ook al gespot. Destijds stuurde de rijkaard in kwestie ook al 1.225 bitcoin richting het Amerikaanse Kraken.

Volgens Loononchain wist de whale tussen 1 en 15 maart een totaal van 24.755 bitcoin te verzamelen. Opvallend is dat hij zijn bitcoin dus kocht in aanloop naar de all-time high en nu al besluit om een deel te verkopen.

Volgens de populaire analist Benjamin Cowen kunnen deze dalingen weleens het begin van een maandenlange bearmarkt aanduiden, zoals we dat in 2019 ook zagen.

Destijds zorgde een uitbraak van goud ook voor een lokale top van bitcoin. Opvallend is dat we nu een vergelijkbaar patroon zien op de markt.

Korte termijn onderbreking van de bullmarkt

Andere analisten geloven dat we te maken hebben met een korte pauze in de bullmarkt. Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die analyses delen op het Twitter-account Negentropic, verwachten dat bitcoin snel weer zal stijgen.

Volgens de analisten is bitcoin klaar om een bodem te vinden, nadat de Amerikaanse centrale bank gisteren zijn rentevergadering organiseerde.

Dat valt uiteraard nog maar te bezien. Uiteindelijk is bitcoin meer dan on-chain en technische analyse. De macro-economische omstandigheden spelen ook een rol en die zijn op dit moment hoogst onzeker.

Het is voor nu belangrijk dat de inflatie zakt, zonder dat daar een recessie of andere ellende voor nodig is. Dat lijkt nog een lastige kluif te worden, waardoor we waarschijnlijk nog wel even in de onzekerheid blijven zitten op dit vlak.


The post Whale stuurt $140 miljoen aan bitcoin naar Kraken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.