Werkloosheid in VS stijgt sneller dan verwacht, bitcoin onderuit

De werkloosheid in de Verenigde Staten lijkt momenteel harder te stijgen dan aanvankelijk werd verwacht. Zo presenteerde de Amerikaanse overheid gisteren het wekelijkse aantal werkloosheidsclaims en die viel met 231.000 hoger uit dan de verwachting van 220.000 stuks. Verder is ook het aantal continue werkloosheidsclaims met 1,865 miljoen versus de verwachting van 1,847 miljoen stuks hoger uitgevallen dan verwacht.

Is de Amerikaanse economie aan het verzwakken en wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Werkloosheidsontwikkeling Amerika. Bron: Koyfin

Amerikaanse werkloosheid in de lift

Het aantal werkloosheidsclaims is met de score van 231.000 stuks naar het hoogste niveau in ongeveer 3 maanden gestegen, terwijl het aantal continue werkloosheidsclaims op het hoogste niveau sinds eind 2021 ligt.

Dat betekent dat de Amerikaanse economie nu langzaam maar zeker de pijn van de renteverhogingen (en de inflatie) van de centrale bank begint te voelen.

Dat de Amerikaanse economie verzwakt blijkt ook wel uit de woorden van de CFO van Walmart, die aangeeft dat de retailer een scherpe daling in de verkopen zag gedurende de laatste 2 weken van oktober.

Is de spaarpot van de Amerikaanse consument leeg? Begint dan nu de ellende die volgens veel analisten al maanden in de pijplijn zit?

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

We krijgen vanuit alle hoeken van de markt signalen van zwakte voor de wereldeconomie.

Zo zijn vanaf het begin van 2023 de olieprijzen met ongeveer 10 procent gedaald, ondanks de productiedalingen en de geopolitieke spanningen, die meestal juist voor hogere koersen moeten zorgen.

Alles wijst erop dat een recessie nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Maar wat betekent dat voor de bitcoin koers? In principe is dat vooral op de korte termijn slecht nieuws, omdat mensen dan hun investeringen moeten verkopen om het hoofd (financieel) boven water te houden.

Zodra centrale banken beginnen met het verlagen van de rente kan er juist weer wat lucht ontstaan en kan dat mogelijk een katalysator vormen voor hogere koersen.


The post Werkloosheid in VS stijgt sneller dan verwacht, bitcoin onderuit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.