Weer nieuwe aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer vanuit “de groene hoek”

7RCC is de volgende partij die de aanvraag voor een spot bitcoin ETF heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

7RCC is een vermogensbeheerder dat zich focust op ESG, ofwel Environment, Social en Governabce. Het ETF-product dat dit bedrijf van plan is aan te bieden is vrij uniek ten opzichte van andere voorstellen. Ze willen namelijk een “koolstofneutrale investeringsoptie” bieden.

“De beleggingsdoelstelling van het Fonds is om de dagelijkse veranderingen in de prijs van bitcoin en de waarde van Carbon Credit Futures te weerspiegelen, zoals weergegeven door de Vinter Bitcoin Carbon Credits Index.”

Het is in wezen een manier om bitcoin een groen jasje te geven voor degenen die dat willen. Je kunt je afvragen of het daarmee bitcoin niet een compleet verkeerde frame geeft. Steeds meer data wijst er op dat bitcoin op zichzelf al goed is voor het milieu. Dit kwam zelfs naar voren in een van de recente rapporten van KPMG.

Volgens de S-1 indiening van 7RCC zal de bitcoin ETF zowel bitcoin als ook Carbon Credits Futures omvatten, met respectievelijk een mix van 80% en 20%.

Door deze stap voegt 7RCC zich toe aan de lijst van andere vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity en Grayscale. Ze zijn van plan om Gemini te gebruiken als custodial van het fonds.


The post Weer nieuwe aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer vanuit “de groene hoek” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.