Week in Bitcoin: Miners verkopen massaal bitcoin in aanloop naar de halving

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Miners verkopen massaal bitcoin in aanloop naar de halving

Het lijkt erop dat miners geleerd hebben van de afgelopen halving-cyclus, want ze zijn al begonnen met het verkopen van bitcoin. Als we CryptoQuant mogen geloven verkopen miners op dit moment zelfs drie keer zoveel bitcoin als normaal. “Deze trend signaleert een sterke verkoopdruk vanuit de miners”, aldus CryptoQuant.

Bitwise deelt zijn bitcoin bezit

Fondsbeheerder Bitwise deelt het bitcoinadres waarop de reserves voor hun ETF-fonds (BITB) staan. Het adres is zelf op te zoeken op je eigen node of in block explorers: 1CKVszDdUp4ymGceAZpGzYEFr4RPNHYqaM.

Op dit adres staat ruim 12.000 bitcoin ter waarde van bijna 500 miljoen dollar. Deze bitcoins zijn het onderpand waarmee Bitwise de dekking van het ETF fonds heeft geregeld. Het is de allereerste keer dat een vermogensbeheerder dermate transparant is over hun holdings.

Trezor waarschuwt voor nepmails, lijkt zelf ook slachtoffer te zijn van hack

Hardware wallet fabrikant Trezor waarschuwt haar volgers op X voor gevaarlijke e-mails die op het internet rond gaan:

“We hebben een ongeautoriseerde e-mail gedetecteerd die de identiteit van Trezor nabootst en is verzonden door een externe e-mailprovider die we gebruiken. Als u een verdachte e-mail heeft ontvangen met de onderwerpregel ‘Assets undergoing upgrade’ van de ID: noreply@trezor.io, klik dan niet op links en geef daar geen informatie op.”

Tether koopt extra bitcoins in

Tether, het bedrijf achter de USDT-stablecoin, heeft weer extra BTC bijgekocht. Na deze nieuwe aankoop van $380 miljoen aan bitcoin, hebben ze nu $2,3 miljard aan eigen bitcoin in beheer. Dit zit allemaal bovenop de dekking van de dollartokens die de schaduwbank van de cryptowereld uitgeeft.

Buckaroo en Knaken lanceren nieuw partnership in Nederland

Knaken, het bekende Nederlandse cryptoplatform, heeft vandaag de officiële uitrol van hun nieuwe betaalsysteem ‘Settle’ aangekondigd. Buckaroo, bekend om haar innovatieve aanpak als betaalplatform, is de eerste Payment Service Provider (PSP) in Nederland die dit systeem zal implementeren, waarmee een nieuwe norm voor cryptobetalingen wordt gezet. De lancering van het partnership tussen beide partijen werd officieel verricht tijdens de Webwinkel Vakdagen 2024.

Mailer Lite-hacker bootst cryptobedrijven na en haalt $600.000 binnen met phishing-e-mails

Digitale marketingplatform Mailer Lite is het slachtoffer geworden van een phishing-aanval die resulteerde in een verlies van meer dan $600.000, volgens het web3-beveiligings- en privacybedrijf Blockaid.

De aanvaller maakt gebruik van een kwetsbaarheid in Mailer Lite om web3-bedrijven na te bootsen en ogenschijnlijk legitieme e-mails te versturen die eigenlijk kwaadaardige links bevatten naar walletsites, legt Blockaid uit in een socialemedia draad op dinsdag. Ze voegen eraan toe dat “aanvallers profiteerden van het feit dat Mailer Lite eerder toestemming had gekregen om e-mails namens de domeinen van deze sites te verzenden, waardoor ze e-mails konden maken die afkomstig leken te zijn van deze organisaties.”

Nexo wil $3 miljard zien van Bulgarije na “schade” door strafrechtelijk onderzoek

Cryptobank Nexo eist $3 miljard aan schadevergoeding van Bulgarije. De reden hiervoor is een afgebroken strafrechtelijk onderzoek. Volgens het bedrijf heeft dit plannen voor het openen van een vestiging in de Verenigde Staten in de weg gestaan, net als een Amerikaanse beursnotering en een sponsordeal met een voetbalteam,

Breez wallet komt met nieuwe functies

Lightningwallet Breez werkt aan een nieuwe feature voor lightningbetalingen. Doorgaans moet je online zijn als je zo’n betaling wilt ontvangen, maar door een trucje met stille notificaties kunnen Breez-gebruikers nu ook op een non-custodial manier bitcoin ontvangen als ze hun mobiel niet aan hebben staan.


The post Week in Bitcoin: Miners verkopen massaal bitcoin in aanloop naar de halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.